Stærkt svar på choknederlaget til Horsens: Give spillede sig flot tilbage på 1. pladsen i Broager

The boys are back in town, som vi siger her i Jylland. Efter det forsmædelige 3-2 nederlag til rækkens bundprop fra Horsens Freja rejste Give sig både spillemæssigt og resultatmæssigt onsdag aften på udebane, hvor de grønne hentede en 2-1 sejr efter en bomstærk indsats.

Af Jim Hoff – jimhoff@vorslokalavis.dk

FODBOLD: Der var flere ting på spil, da spillerne fra Give Fremads jyllandsseriemandskab onsdag aften satte kurs mod Broager. For det første skulle holdet revanchere sig for den dårlige indsats mod Horsens Freja, hvor man tabte 3-2, og for det andet kiggede holdet ind ad en åben dør med direkte vej til rækkens 1. plads, efter at Kolding B. sensationelt havde tabt dagen før med 2-1 til Bramming.

Og de 140 kilometer i bilerne må være blevet brugt fornuftigt, for Give gik ud og leverede en stærk indsats fra første fløjt. Det beretter en både glad og lettet Givetræner, Kasper Bach-Jensen, i telefonen onsdag aften.

- Vi leverer en rigtig stærk præstation. Efter en superflot 1. halvleg fører vi 2-0 på to mål af Jakob Kristensen, i det 8. og det 16. minut begge iscenesat af Nikolaj Knudsens eminente flødefod, fortæller Kasper, der også kan oplyse, at assistkongen Niko på aftenen stillede op i helt nye støvler, og at topscorer Kristensen inden kampen havde lovet at lave to kasser, fordi han nok mente, han skyldte et par mål efter et par uger med måltørke.

En fokuseret og "målliderlig" Jakob Kristensen leverede varen og scorede begge Gives mål i 2-1 sejren over Broager. Foto: Jim Hoff

Hvordan tackler vi Jellingløjerne?

Kasper Bach-Jensen var spændt på. Hvordan spillerne ville præsentere sig efter 4-5 dage på ”teambuildingtur” til Jelling Festival, men det skulle vise sig, at drengene både havde tanket op på socialt fællesskab og kampgejst.

- Det er vigtigt, at vi også giver plads til det sociale, men det er også vigtigt, at vi står knivskarpe her i de sidste svære kampe i forhold til topstriden – og denne kombination gik i aften op i en højere enhed. Og hvor var det befriende at se, at holdet er tilbage i det rigtige gear igen efter nogle kan. Horsens Frejakampen (2-3, red.) har været et mareridt at tænke tilbage på, og jeg har set kampen efterfølgende flere gange uden helt at forstå, hvad der skete så prangende præstationer. Men i aften kunne jeg kende mit hold igen, siger Givetræneren.

Taktisk variabilitet

Broager får reduceret til 2-1 i det 72. minut, men Give kører sejren i hus uden for alvor at komme i problemer. På dagen havde Kasper Bach-Jensen valgt at stille op i en 3:5:2 formation, eller 5:3:2 alt efter temperament, og det lykkedes rigtig fint.

- Det er så lækkert at have et hold, der magter at spille flere opstillinger. Vi stillede med Frederik Lyhne som venstre wingback og et tremandsforvar med Kasper Larsen, Jeppe Jørgensen og Mathias Bargmann, og det fungere alt sammen rigtig godt. Det er stærkt, at spillerne kan håndtere, at vi skifter rundt i systemerne, og at de er rolige i det. Det gør os mere uforudsigelige i forhold til vores modstandere.

Kasper fremhæver Nikolaj Knudsen for en flot kamp med en perlerække af flotte chanceskabende afleveringer, og det løbende atomkraftværk på midtbanen, Marinus Kristensen får også masser af ros for sit enorme løbearbejde og de mange vundne dueller på midtbanen, ligesom goalgetter Jakob Kristensen også får et ekstra skulderklap efter sine to matchafgørende scoringer.

Midtbanekraftværket Marinus Kristensen leverede igen en fænomenal indsats på Gives midtbane og blev kåret til Man og The Match. Foto:Jim Hoff

Restprogram med 4 kampe på 13 dage

Give fører nu igen rækken med 24 points, mens Kolding B. ligger på 2. pladsen med 23 points og TST på 3. pladsen med 20 pinde. Netop Kolding og TST er to af de tre modstandere, der nu venter Give i et svært og komprimeret restprogram, der også lige indbefatter en pokalkamp mod Bredballes Jyllandsserie 1-mandskab.

Restprogrammet ser således ud:

Lørdag den 3. juni: Give – Egen

Torsdag  den 6. juni: Give – Bredballe - pokalkamp

Fredag den 9. juni: Kolding B. – Give

Fredag den 16. juni: Give -TST