3 ud 5 ind: Give HKs spillertrup ser kompetent og konkurrencedygtig ud

Lørdag sæsondebuterer Give HKs 2. divisionshold på udebane mod Fredericia HK. Det bliver med en trup uden Kasper Haudrum, Kasper Skov og Bastian Stræde, der alle har forladt klubben. Til gengæld råder cheftræner Erik Flak over 5 nye spillere, heriblandt et sensationelt comeback. Hvem de nye er, kan du læse mere om her.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

HÅNDBOLD: Give Håndboldklubs 2. divisionsmandskab er nu klar til at tørne ud i den nye sæson med sæsonstart lørdag den 23.9. på udebane mod de røde kamptropper fra Fredericia HK. Efter sidste sæson, der efter en tæt kamp i toppen med Give HK involveret langt hen i slutfasen endte med 3. plads, skal cheftræner Erik Flak og hans delvist nykonstruerede trup nu ud at dyste i en række, der kun består af 11 hold, og som af såvel Erik Flak som sportschef Kedde Jensen betegnes som ‘den stærkeste kreds Give nogensinde har været I'.  

Med hensyn til truppen så har tre spillere forladt Give HK. Kasper Skov er skiftet til Tønder, hvor han gør det fremragende. Bastian Stræde er gået lidt på håndboldpause grundet arbejde og familie, mens Kasper Haudrum tager en pause fra håndbolden dels grundet sin hovedskade, dels grundet fokus på færdiggørelse af sin uddannelse.  
Det er tre værdifulde spillere, der er ude af truppen, så selvfølgelig er der også kommet nye blod til. Det har Vores LokalAvis talt med sportschef Kedde Jensen om.  

Bastian Stræde, Kasper Haudrum og Kasper Skov har forladt Give Håndboldklub af forskellige årsager. Foto: Jim Hoff

Ny målmand med “tysk håndbold” i blodet 

Kedde kan først berette om, at der er kommet en ny målmand til klubben. Det drejer sig om Christoffer Adsersen, der tidligere har spillet i Sønderjyske og i tyske Flensburg Handewitt samt DHK Flensborg (Dansk Håndboldklub Flensborg).  

- Christoffer kommer med en nærmest tysk håndboldopvækst, han har blandt andet spillet 3. liga i Tyskland. En ung keeper, en lidt anderledes type end vores 2 andre målmænd Frederik Lindemann og Jakob Skov. Christoffer kommer med en stærk mentalitet, så der bliver kamp om pladserne i målet. Vi råder iver 3 rigtig dygtige keepere, og sådan skal det også være, konstaterer sportschefen.  

Han fortæller ydermere om Adsersen, at han knokler godt på til træning, og at den nye målmand har taget Give-truppen med storm.  

- Han er virkelig stærk på nærskud, og så er han en lynhurtig og boldsikker igangsætter. Han har så også den der “tyske” mentalitet, der gør, at han er god at have i truppen. Han kommer her for at vinde, og det skal være hver gang. 

To nye højrefløje skal erstatte Kasper Skov 

På højrefløjen er der også kommet nyt blod til i skikkelse af Daniel Christensen, der er kommet til Give HK fra Kolding I.F. Han skal være med til at fylde hullet ud efter Kasper Skov. 
- Daniel er en ung god type der lige skal vænne sig til det setup her i Give. Han er glad for tryghed, så han har lige skullet se og føle tingene lidt an. Men han vokser fra uge til uge, og han er en spændende spiller, der helt sikkert kommer til at bidrage med nogle positive ting. Han har spillet U19 Liga i KIF, han har spillet på klubbens 2. divisionshold og har også fået Liga-debut. Daniel har helt sikkert det rigtige dna, så han bliver spændende at følge, siger Kedde.  

Nu er vi ude på højrefløjen, så lad os bare fortsætte i det spor. Her har klubben fået tilgang af 21-årige Tobias Stange-Hansen, der har fået sin håndboldopvækst i Vejle Håndbold og Fredericia HK.  

- Tobias er en lynhurtig, som i virkelig lynhurtig, højrefløj med en eksplosiv kontrafase. En kompetent højrefløj, og nu har vi så her 2 vidt forskellige typer, der skal supplere hinanden, men også slås om spilletid. Ved at have to så forskellige fløje giver det også nogle flere taktiske muligheder, som kan være med til at ændre kampene, pointerer Kedde.  

Hele 5 nye spillere er på plads i Give HKs divisionstrup: Christoffer Adsersen, Daniel Christensen, Casper Møller, Tobias Stange-Hansen og Simon B. Madsen. Foto: Jim Hoff

Büchmann og Møller tager over efter Haudrum

Som tidligere nævnt har den bomstærke stregspiller Kasper Haudrum trykket på håndboldpauseknappen, og her har man så fået kig på Casper Møller, der i forvejen har været en del af den samlede 2. og 3. divisionstrup i Give HK.  

- Casper har deltaget i træningen i et stykke tid. Han kom til klubben sidste år og har siden da trænet med på fuldt drøn. Han leverer varen, han lærer hele tiden og rykker sig. På mange måder ser vi, at han skal ind og erstatte Haudrum 1:1, fortæller Kedde. 

Inden den sidste kamp i foråret kunne vi breake nyheden om, at Give bliver forstærket af Carl Büchmann. HER kan du læse en særskilt artikel om netop den nye forsvarsklippe i Give HK. 

Kanonarmen er tilbage 

Og så kommer vi til det opsigtsvækkende comeback, der beskrives i indledningen til denne artikel. Det drejer sig om Jyllands giftigste venstrearm, og det skal forstås positivt, der er tilbage i folden i Give HK: Simon B. Madsen is back – og det for fulde gardiner ifølge både Erik Flak og Kedde Jensen. 

- Simon er tilbage – og det er fedt. Han elsker miljøet her i klubben, og han føler, at han er del af en god trup, som han kan være med til at gøre bedre. Nu er han skadesfri, kan træne igennem, og så kommer han også med masser af engagement, og er en kanongod fyr også udenfor banen. Så har han jo den her exceptionelt giftige venstrearm. Den har vi allerede set eksplodere flere gange her i optakten. Nu har vi et stærkt setup på højre back med Mikkel og Simon, og i Simon får vi også en rutineret kulturbærer ind på holdet, som de unge spillere kan læne sig op ad, lyder det med sønderjysk begejstring i stemmen fra sportschefen.  

Han vurderer, at man alt i alt har en spændende og konkurrencedygtig trup, der nu skal ud at bevise sig i en sindssygt stærk række.  

- Der er igen lette kampe i denne sæson. Vi skal være der hver gang, hvis vi skal have points. Vores styrke er, at vi både har kontinuitet i truppen samtidig med at vi får udviklet de unge spilere. Og så har vi en god trup, hvor spillerne har det godt sammen - og det betyder også rigtig meget, pointerer Kedde Jensen.

  Sportschef Kedde Jensen med den nye stregspiller, Carl Büchmann. DFoto: Jim Hoff