4 vigtige kampe: Give HK går ind i en definerende måned

Give HK’s 2. divisionsmandskab har i disse uger en del udfordringer, idet en i forvejen smal trup er ramt af skader på nøglepositioner - ikke mindst bagkæden er hårdt ramt. Holdet ligger efter svingende præstationer nr. 9 med 4 points efter 6 kampe og skal nu slide sig væk fra de trælse pladser.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

HÅNDBOLD: Søndag eftermiddag åbner Give HKs 2. divisionshold 1. låge i den “adventskalender” af 4 meget vigtige opgør, inden juleferien kalder. Her møder Give Sønderborg, der ligger med 5 points efter 6 kampe, altså et hold man pokkers gerne skal slå for at kravle op i tabellen.  

Op til denne nøglekamp er holdet ramt af nogle udfordringer på mandskabssiden. Vi ved helt sikkert, at de to rutinerede bagspillere og kulturbærere på holdet, Simon Søgård og Simon Madsen begge er ude med skader på ubestemt tid. Det er i sig selv en stor udfordring.  

Skader i bagkæden giver lidt rynker i panden hos cheftræneren 

Dertil kommer, at der er tvivl om, hvorvidt Magnus Taulbjerg bliver klar, Han døjer med skinnebensbetændelse, men cheftræner Erik Flak formoder, at den dygtige bagspiller kan være med i et vist omfang – alt efter hvordan den unge mands krop reagerer på torsdagens styrkestræning.  

Så er der venstrehåndkanonen, Mikkel Molbech. Han fik en skuldeskade i kampen i Rækker Mølle, og her handler det om, at nogle afgørende tests med holdets fysioterapeut de næste dage skal bonne positivt ud.  

- Jeg håber inderlige at både Magnus og Mikkel bliver klart. De er under normale omstændigheder meget vigtige spillere for os, men med Simon Madsen og Simon Søgård ude, bliver de jo endnu vigtigere for os. Jeg ved godt, at det kan se problemfyldt ud lige nu, men vi ser ikke problemer. Vi ser udfordringer, og dem går vi ind og håndterer 100 procent som et samlet hold, konstaterer Erik Flak.

  Assistenttræner Mads Overgaard er på vej til et overraskende comeback på 2. divisionsholdet, der er ramt af både skader og feriebetingede afbud Foto: Jim Hoff

De 4 næste kampe er vildt vigtige 

I og med at stregspiller/forsvarsspiller Carl Büchmann heller ikke er med, træder assistenttræner Mads Overgaard ind på spillerbænken som back-up, hvis der i kampens hede på søndag skulle blive brug for hans rutine og altid klippefaste tilstedeværelse i forsvaret. 

Erik Flak har også øje på den føromtalte “adventskalender”.   

- Det er rigtigt, som du antyder, at de næste 4 kampe er meget vigtige for os. Det er modstandere fra den nederste del af tabellen, idet vi skal møde Sønderborg (5 points), GOG Håndbold (4 points), SUS Nyborg (3 points) og Kolding IF (7 points). Her skal vi meget, meget gerne have sat nogle points ind på kontoen.  

God opbakning til træning - og humøret er fint 

Torsdag aften var der afsluttende træning for den samlede 2. og 3. divisionstrup, og her var der fint fremmøde med 24 spillere, hvor af de to trænede solo i fitnessrummet. 

Humøret var faktisk rigtig fint, og man fornemmer nok, at selv om man lige nu har det lidt udfordrende mht. pointhøst og skadede spillere, så står de lokale håndboldgutter sammen – og det er da også om noget både den første og den bedste forudsætning for at gå ud og levere varen (læs: hente 2 points) på søndag.

Det er for øvrigt “stor håndboldsøndag” denne dag, idet 3. divisionsholdet spiller lige efter 2, divisionsholdet. Her møder træner Peter Thuun og drengene såmænd Vejle Håndboldklub, et vaskeægte lokalopgør, så her er der også en hel masse på spil. 

3.divisionsholdet er ved at lande fint på benene efter en svær start og ligger nu fornuftigt placeret i rækken med 7 points efter 7 kampe. 

Cheftræner Erik Flak får her en snak med den rutinerede bagspiller og playmaker, Sebastian Hansen, der får et stort ansvar på sine skuldre, nu hvor det meste af den normale bagkæde er ude med skader. Foto: Jim Hoff

Dobbeltarrangement på søndag 

Give HKs næstformand, Henrik Henriksen, der er formand for klubbens eliteudvalg, ser også frem til søndag. 

- Det er første gang i lang tid, at vi kan præsentere publikum for et dobbeltarrangement, hvor både 2. og 3. division spiller hjemme samme dag. Det ser vi frem til, og når vi nu kigger på især 2. divisionsholdet, så er det det dælme vigtigt, at der virkelig kommer rigtig mange i hallen og bakker drengene 100 procent op.

De har i den grad for al den støtte og opbakning, de kan få. De har helt rigtigt som Erik påpeger, nogle udfordringer lige nu, og hvis spillerne kan mærke, at hallen bare står totalt bag dem, så kan de også løfte sig og finde nogle ekstra procenter frem til kampen mod Sønderborg - og det får vi også brug for, siger Henriksen.  

2. divisionsholdet spiller kokken 14.30, mens 3. divisionsholdet går på bane klokken 16.15 

Det helt store spørgsmål op til søndagens kamp er, om venstrehåndskanonen, Mikkel Molbech, når at blive klar. Han trænede med i et vist omfang torsdag aften, her i snak med cheftræner Flak om  skulderens tilstand. Foto: Jim Hoff