Campingpladsens nye gartnere: ‘De Grønne Fingre’ er kommet godt i gang 

I sidste uge kunne vi breake den gode nyhed om, at Give Campingplads har fundet et setup, der betyder, at pladsen kommer i drift igen i år. Det bliver under konceptet Dansk Camping Management med Brian Christiansen fra Tørring som daglig driftsleder. Et koncept der kalder på frivillige hænder med grønne fingre. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

BYUDVIKLING: Den store frygt i og omkring byen for at Giver Campingplads og Cafeteria kommer til at stå hen som en spøgelsesby her i 2024, efter at Lene og Jesper Gosvig har rykket teltpælene og og har overtaget Holme Å Camping, kan nu manes til jorden. 

Det er en kendsgerning, efter at det i sidste uge kom frem, at Lars Utoft fra Give Udviklingsråd i tæt samarbejde med byrådspolitiker Gerda Jørgensen (V) og Thomas Frank, der er chef for Stab og Borgerservice - Kultur og Sundhed i Vejle Kommune, havde fundet en løsning. 

Løsningen hedder Brian Christiansen, der via konceptet Dansk Camping Management går ind og bliver ny driftsleder/lejrchef.

Dette kan du læse mere om lige HER. 

Grønne fingre skal fremtidssikre campingpladsen 

En del af konceptet her handler også om frivillige hænder, som skal være med til at fremtidssikre driften og give lokalt ejerskab. Det forklarer Lars Utoft mere om her.  

-Der skal nu oprettes en forening ved navn “De Grønne Fingre”, hvor frivillige i fællesskab varetager opgaven med at holde pladsen pæn og ryddelig på de grønne områder. Det handler ikke om rengøring af toiletter osv. Der vil være opgaver for både stærke handymen, kreative blomsterpiger osv., og helt grundlæggende handler det om at skabe et team, der kan have det sjovt sammen, danne et socialt fællesskab, samtidig med at de er med til at sørge for, at Give har en fin campingplads. 

Får en procentdel af omsætningen 

Lars Utoft understreger, at det ikke handler om for den nye driftsleder at spare penge. For de penge han ellers skulle have brugt på at hyre folk til at varetage pasningen af de grønne områder osv., de tilfalder “De Grønne Fingre”. 

-De Grønne Fingre vil få tilført penge fra en vis procentdel af campingpladsens omsætning, og foreningen kan helt selv råde over de penge, de tjener. De kan tilgodese andre foreninger, de kan pynte byen, de kan afholde sommerfester og julefrokoster osv. De får også stillet et klublokale til rådighed på campingpladsen, så de har en fast base, pointerer Lars og tilføjer:  

-Der vil ligge en fast manual op alle opgaver, en liste med hvem der skal gøre hvad, så det er overskueligt at gå til. Teamet skal alt efter behov levere 1-2-3 timer pr. Uge, og det er fleksibelt, så opgaverne kan passes ind i de frivilliges øvrige gøremål hen over ugen. For vi ved jo godt, at vores målgruppe her, seniorerne og folk der har forladt arbejdsmarkedet, har mange gøremål, pointerer Lars med et smil.  

Møde på campingpladsen den 3.april med den nye lejrchef 

-Omvendt kan det være dejligt at komme ud og blive del af et meningsfuldt fællesskab, hvor man igen får gode “kolleger”, for det oplever vi tit, at folk der forlader arbejdsmarkedet, kommer til at savne.  

Lars kan ydermere fortælle, at de første ildsjæle, og det er virkelig en lille håndfuld kapaciteter, vi her har med at gøre, allerede har meldt sig under fanerne, inden der kaldes til officielt møde på campingpladsen onsdag den 3. april klokken 15.00. Her vil Brian Christiansen være til stede og holde et oplæg, hvor han fortæller både om det nye camping-setup og om de opgaver, han forventer “De Grønne Fingre” skal løse.  

Lissy og Børge er klar 

Vores LokalAvis har talt med nogle af de gode folk, der har meldt sig under fanerne i den nye forening. Der er i skrivende stund tale om en lille håndfuld gode borgere, der har meldt sig under fanerne, og avisen har talt med to af dem, Lissy og Børge Christensen, som alle jo kender som de tidligere indehavere af legetøjsbutikken i Give gennem mange år. 

-For os er der flere grunde til, at vi har meldt os under fanerne til De Grønne Fingre. For det første er der hele historikken omkring campingpladsen her i Give. Vi og vores børn har nydt godt af både campingpladsen og svømmebadet i mange år, og de kvaliteter der er herude, må vi ikke lade gå tabt. Og så er det også vigtigt for Give og handelslivet i byen, at vi har en campingplads, at vi har et svømmebad. Det til trækker turister, og det er med til at holde gang i hjulene i byen. 

 

Lissy og Børge Christensen har meldt sig under fanerne i den nye forening "De Grønne Fingre", hvor de sammen med forhåbentlig en del andre gode folk skal stå for vedligehold af udenomsarealerne på campingpladsen. Foto: Jim Hoff

Ser frem til det sociale fællesskab 

-Den tredje ting, og der er på det personlige plan, så ser vi meget frem til at blive del af et socialt fællesskab, hvor vi kan mødes med andre og i fællesskab være med til at holde gang i campingpladsen. Her kan vi både udføre meningsfuldt arbejde og være sammen med andre og hygge os – og vi glæder os da også til at komme rundt på pladsen og snakke med campisterne. Vi har selv som campister oplevet, hvor rart det er, når folk med viden om det lokale sætter sig ned og får en kop kaffe og fortæller om den by og det sted, man befinder sig. 

-Vi håber, at vi bliver en god flok, der kan stå sammen om at holde liv i campingpladsen her i Give. Vi har da også luftet ideen for nogle af vores bekendte, og her synes flere da, at det her projekt lyder interessant, lyder det fra Lissy og Børge.  

Det er her i cafeteriet, at den nye lejrchef på Give Camping, Brian Christiansen, holder møde den 3. april, hvor det handler om af rekruttere folk til "De Grønne Fingre", og hvor han vil fortælle om det nye campingkoncept. Foto: Jim Hoff