De gode seje unge: Oscar, Mikkel, Oskar og Olek reddede 96-årige Sigrids liv

Fire snarrådige og hjælpsomme drenge reddede lørdag aften sandsynligvis 96-årige Sigrid Johanne Hansen fra at drukne eller fryse til døde, da de trak hende op af en grøft ned til en sø tæt ved Kastaniehaven.  

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

DE GODE UNGE: Lørdag aften var de fire gode venner Olek, Oscar, Mikkel og Oskar ude på en helt speciel gåtur i Give. De fire drenge, der er 11 og 12 år, havde aftalt, at de skulle ud på en rigtig hyggelig “uhyggetur” i aftenmørket.  

- Det var jo helt, helt mørkt, da vi gik rundt. Men det er jo sjovt, og også lidt uhyggeligt, for man bliver jo lidt bange der i mørket. Men det kan vi godt lide, fortæller de fire friske drenge, der er samlet onsdag eftermiddag ved Søndermarkskolen for at fortælle Vores LokalAvis’ udsendte om deres fantastiske oplevelse, der kom i kølvandet på deres “uhyggetur”.  

En tur der tog en voldsom drejning, og som giver begrebet uhygge en helt anden dimension, end den sjove af slagsen, som drengene havde opsøgt denne aften.

Og måske det var skæbnen eller forsynet, der havde sørget for, at drengene denne aften tog turen forbi Kastaniehaven via den sti, der løber for enden af plejecentret nede ved den lille sø, der grænser op mod jernbanen. 

Troede det var en er ville kidnappe os 

For pludselig skete der noget, som Mikkel, Oskar, Olek og Oscar langt fra havde forstillet sig, da de med brede smil og store forventninger om uhygge af den gode slags med frisk mod, tændte lys i deres mobiltelefoner og højt drengehumør drog ud på deres rejse i aftenmørket.  

- Vi kommer gående på stien på vej ned mod jernbanetunnellen. Klokken er cirka 19.00, det er pivhamrende mørkt, og pludselig hører vi en, der beder om hjælp, og som kalder på os. Først bliver vi megabange. Vi står mellem søen og jernbanen, og det var ret uhyggeligt, at der var en, der kaldte på os. Vi kunne ikke rigtigt se noget, og vi var egentlig klar til at “løbe for livet”.  

- Vi troede, det var én, der ville kidnappe os eller sådan noget. Vi var faktisk megabange. Men så kunne vi se, efter at Oskar havde tændt lyset i sin telefon, at det var en gammel dame, der lå i en grøft ned mod søen ret tæt ved vandet. Hun sagde, hun havde ondt i ryggen, og at hun var faldet med sin rollator, og at hun var bange for at ryge ned i søen og drukne, fortæller de fire drenge.  

Det var her ved søen mellem jernbanen og Kastaniehaven, at Oscar, Mikkel Olek og Oskar fik reddet Sigrid Hansen op af grøften ned mod søen. Foto: Jim Hoff

Fik den ældre dame op ad grøften og ringede 112 

De tog mod til sig, og var pludselig ikke i tvivl mere. Selvfølgelig skulle de hjælpe den gamle dame. Hun fortalte de fire redningsmænd, at hun hed Sigrid, at hun var 96 år, og at hun kun havde 10 procents syn.  

- Mikkel og Oskar trak hende op ad grøften, vi fik også rollatoren med op, og imens ringede Olek og Oscar 112. Men de sagde, at vi selv skulle klare det, og hvis damen besvimede eller fik det dårligt, at vi så kunne ringe igen. Vi fik hende op, hun fik fat i sin rollator igen, og så fulgte vi hende over på Kastaniehaven i hus 14, hvor hun bor, fortæller drengene.  

Her mødte de nogle plejehjemsassistenter, der kunne tage over og sørge for Sigrid. Hun havde det stadig lidt skidt og var stadig i chok over den barske hændelse, der ret beset kunne have kostet hende livet.  

- Men hun var også rigtig glad, fordi vi havde hjulpet hende, og hun gav os en masse chokolade som tak for hjælpen, fortæller drengene med brede smil og stoltheden lysende ud af øjnene.  

Og naturligvis er de stolte over den flotte bedrift. 

- Det er da dejligt, at vi kunne hjælpe den gamle dame. Det er bare en rigtig god følelse, at vide, at vi har gjort noget godt sammen. Vi er helt sikkert klar til at hjælpe nogen igen, hvis de får brug for det, lyder det samstemmende fra Oscar, Mikkel, Olek og Oskar. 

De fire drenge mødte efter interviewet med Vores LokalAvis Sigrid Hansen, og gensynsglæden var stor på begge sider. Foto: Jim Hoff

Vigtigt at få de her positive historier om de unge ud 

Drengenes forældre er naturligvis også pivstolte over deres drenge og deres flotte redningsaktion.  

- Som forældre bliver man da bare virkelig stolt, når ens søn sammen med sine kammerater er med til at hjælpe en ældre dame. Hun kunne jo faktisk have omkommet, hvis de ikke havde hjulpet hende. Det er også rigtig vigtigt, at vi får fortalt de gode historier om de unge, for der er bare mange gode unge mennesker, der gør gode ting. Men det er kun alle de dårlige ting, som nogle få går og laver, der har interesse for visse dele af medierne.  

- Derfor er vi som forældre rigtig glade for, at vores drenge her kan få lov til at fortælle deres rigtig gode og positive historie. Det har vi brug for i en tid, hvor det åbenbart kun er det negative, der bruges spalteplads på i nogle medier, siger Kim Juul, der er far til Mikkel fra den skarpe redningskvartet. 

Glædeligt gensyn med Sigrid 

Efter den gode snak med drengene gik vi ind i hus 14 på Kastaniehaven for at få en snak med Sigrid – og et foto med hende og drengene. Hun blev rigtig glad, da hun så de fire drenge igen, og de var også glade for at se Sigrid igen. Hun stillede velvilligt og med et stort smil op til et gruppefoto. 

- Det er bare nogle rigtig gode drenge, og jeg er rigtig glad for, at de hjalp mig op ad grøften. Dem kan deres forældre bare være rigtig stolte af, lød det med et stort smil fra den 96-årige dame. 

Godt gået, drenge - sådan skal det være, og superfint, at I ville dele jeres historie med avisens læsere.

Det fortjener både I og den gode historie.  

Lokale erhvervsdrivende vil hylde de fire drenge - læs historien HER

De fire guttermænd, der højst sandsynligt reddede 96-årige Sigrid Hansen liv sidste lørdag: Mikkel, Olek, Oscak og Oskar. Foto: Jim Hoff