De unge køllesvingere: Cecilie og Magnus hylder det gode fællesskab i golfklubben

Give Golfklub har 20 spillere på juniorholdet, der træner fast her mandag. Her bliver de undervist af Morten Løvstad og Kristian Jakobsen sammen med tre hjælpetrænere, så de unge mennesker er i gode hænder. Vores LokalAvis har talt med Celine og Magnus fra juniorholdet. Og her fortæller de om deres forhold til det at spille golf sammen med en række andre unge mennesker.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

UNGE SPORTSFOLK: Han er 14 år, han kommer fra Vandel, går i skole i Nørup – og navnet er Magnus Carstensen. Den friske unge mand spiller golf, og det gør han i Give Golfklub, hvor han træner på klubbens juniorhold.

- Jeg har spillet golf i to år nu, og jeg synes, det er sjovt. Samtidig får man jo også noget motion, og det er også ret godt. Men det mest fascinerende ved denne her sportsgren er jo den der fantastiske følelse, når man bare rammet bolden klokkerent. Og så er det også fedt, når man går en runde uden at bruge ret mange slag. Vigtigt er det også med det fine fællesskab, vi har her i klubben – det er også en stor del af, at jeg kan lide at gå til golf, siger Magnus.

Også mentalt krævende

Han træner fast hver mandag i Give og så spiller han kamp 1-2 gange om ugen på juniorholdets turneringshold, hvor han har en rolle som ”flyver”, idet han spiller med på begge hold.

- Det bedste er, når vi skal spille kamp, men træningen er også vigtig, for det er her, man kan lære en hel masse nyt. Golf er i starten et lidt svært spil rent teknisk, og det er også et meget mentalt spil. Man spiller jo med handicap, så når man møder modstandere, der har et andet handicap end én selv, altså højere, så vil de jo hele tiden prøve at slå én. Det giver et vist forventningspres og nogle udfordringer, man skal lære at håndtere, men det kan man jo også lære, siger Magnus, der har prøvet at vinde nogle turneringer og derfor godt kan være en spiller, mange gerne vil slå.

Professionel? Ja, hvorfor ikke!

Han har tilvalgt Give Golfklub mestendels fordi, begge hans forældre spiller golf i Give og taler pænt om klubben, så det lå lige til højrekøllen at vælge Give. Dermed er logistikken også ligetil, for så kan familien køre samlet til det samme golfsted.

Magnus er glad for at spille golf i Give, fordi der er et godt fællesskab og fordi vi får god træning. Synes også det er fedt, at vi kommer ud og spille kamp.

- Det er også rart, at boldene er gratis, og rigtig godt, at vi også gratis får tilbudt 1:1 træning med Kristian en gang imellem. Det giver rigtig meget, og det er godt, at man bliver bedre hele tiden, for jeg har jo en lille drøm om at blive professionel golfspiller, lyder det med et stort smil fra Magnus.

Golffamilie fra Tørring

Om hun vil være professionel, kan 13-årige Cecilie ikke svare helt så entydigt på som Magnus. Men som hun siger med glimt i øjet og et stort smil: - Det synes min far nok jeg skal være.

Cecilie kommer fra Tørring, og både hendes mor og far er ivrige golfspillere i Give Golfklub. Hun startede med at spille golf i 2022, og her i 2023 blev det mere seriøst og målrettet via tilknytningen på juniorholdet.

- Vi er jo nok det, man kalder en rigtig golffamilie, og min far er da også hjælpetræner for juniorholdet. Det var jo nok også derfor, at jeg begyndte at spille golf her i Give. Mine forældre spurgte, om det ikke kunne være noget for mig, og så tænkte jeg, at jeg da kunne give det et skud, fortæller Cecilie.

Hun synes golf er et fint spil, hvor man kan få noget motion, når man bevæger sig rundt på de 9 huller.

Fællesskab og ekstratræning

- Det er også fint, at man kan gå og øve sig og blive bedre teknisk. Jeg kan godt lide det der med at forbedre mig. Min store drøm er at jeg på et tidspunkt kan slå længere end min fra, og det kommer nok snart. Jeg slår i hvert fald længere end min mor, lyder det fra den unge dame med glimt i øjet og et skævt smil hen mod moderen.

Akkurat som Magnus fremhæver Cecilie også det gode fællesskab, der er på juniorholdet som en af de positive ting ved at gå til golf.

- I sidste uge var jeg ude at spille kamp 3 gange, vi spiller foursome (de to spillere på holdet skiftes til at slå til én bold, red.), så her er man virkelig del af et hold, og det er rigtig godt. Det er er også rart, at man kan få noget gratis ekstratræning hos Kristian. Det skal man bare booke i golfbox, så det er let nok. Så synes jeg også, at det er rart, at man som familie kan være sammen på denne her måde, siger Cecilie, der tidligere har gået til ridning, dans og gymnastik, men som nu altså koncentrerer sig om golfen – og om at kunne slå længere end sin far.

Du kan læse mere om juniorholdet i Give Golfklub HER