
Efter mange års søgen fandt Give endelig en ny grillmutter til Under Bøgen
Foto: Daisy Lodahl har forpagtet Under Bøgen, så nu kan folket igen komme på Bøgetorvet og blive trakteret med god grillmad - og nogle lækre danske klassikere. Foto: Jim Hoff
Pølsevognen på Bøgetorvet i Give har legendestatus blandt det pølse- og burgersultne godtfolk i Give og omegn. Hvem husker ikke legenden 'Pølse Ruth', der gennem flere år servicerede folk med fantastiske burgere og hotdogs? Stedet har været lukket siden 2019, men nu er der gode nyheder på vej!
Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk
GIVE i LIVE: Endelig! Efter 6 års stilstand kommer der igen liv i grillbaren/pølsevognen ’Under Bøgen’ på Bøgetorvet i Give. Stedet har nemlig fået en ny forpagter i skikkelse af Daisy Lodahl, der bor i Give, og som i disse dage er godt i gang med at gøre grillbaren klar til de første kunder.
Stedet har været kendt under flere navne lige fra ’Ruths Pølsevogn’ over ’Under Bøgen’ til ’Byens Pølsevogn’, og der har været en hel del folk inde over. Hvem her i byen husker ikke de to legende Pølse-Ruth og den altid glade og servicemindede Irma Raun, der nok er de to, der har sat deres præg mest på stedet, der åbnede i 1992, samme år som Danmark blev europamestre i fodbold.
Nu vender duften af grillpølser og burgere tilbage
Johnny Mortensen, nuværende indehaver af Kælder-Vin, var også inde over i en periode, hvor stedet skiftede navn til ’Spisestedet Under Bøgen’. Annette Gylling, der pt. bestyrer Dragonen, har også bestyret Under Bøgen i et par omgange.
Sidste mand ved roret var David Allermand fra Horsens, men han kastede håndklædet i ringen i 2019, og siden da har der ikke duftet af hverken grillpølser eller burgere fra Under Bøgen.
Men det bliver der så heldigvis lavet om på nu.
Vejle Kommune, der står for forpagtningen af grillbaren, har endelig fundet en ny forpagter, og det er som indledningsvist beskrevet Daisy Lodahl fra Give, der nu går i sving med projektet – og der er ingen tvivl om, at rigtig mange her i området ser frem til igen lige at kunne svinge forbi Under Bøgen til en god burger og en ristet med det hele.
Har tidligere haft pølsevogn i Brande
Daisy Lodahl kommer med erfaring fra branchen, idet hun stod for pølsevognen ’Time Out’ i Brande i perioden 2013-2016.
- Jeg stoppede i Brande, fordi vi på det tidspunkt var 3 pølsevogne i byen, så der var hård konkurrence, og huslejen var også ret høj. Men nu er mine tre trillingedrenge på 17 år ved at kunne undvære deres mor noget mere, og det har givet mig mere luft rent tidsmæssigt. Jeg har tidligere arbejdet som husassistent i Billund i fire år, men i forbindelse med at min ene søn kom til skade på en lokal gård, og jeg selv brækkede armen, måtte jeg trække mig fra det job.
- Nu har min søn det okay igen, min arm er okay, og så er lysten vendt tilbage til at starte op i denne her branche, fortæller Daisy, der har sin mands fulde opbakning til at kaste sig ud i projektet ’Under Bøgen’.
Daisy Lodahl forventer, at hun kan åbne Under Bøgen første i november måned, og der vil være åbent samtlige ugens dage. Foto: Jim Hoff
Grillbarmenu tilsat danske klassikere
Indledningsvist går der en del tid med at få gjort lokalerne klar, der er bygget lidt om, og stedet skal også gennem en gennemgribende hovedrengøring efter 6 år i ubenyttet tilstand.
Derudover er der en del møder med leverandører osv., så om alt går vel, er det Daisys drøm og håb, at hun kan åbne i starten af november – og meget gerne en fredag. I starten kommer hun til selv at stå for den daglige drift, men på sigt håber hun, at det grundet travlhed bliver relevant at ansætte nogle folk til at hjælpe med.
- Konceptet bliver med velkendte menuer fra en grillbar, og derudover vil jeg også lige pifte det hele lidt op med salg af dansk bøf og flæskesteg med brun sovs og kartofler. Man kan også få sig en god pariserbøf med spejlæg, ligesom jeg også vil servere steaks – noget jeg havde stor succes med i ’Time Out’ i Brande - så der er også god klassisk dansk mad på menuen, pointerer Daisy.
Massevis af positive tilkendegivelser
Når Under Bøgen åbner, vil der blive holdt åbent alle ugens dage, hvor åbningstiderne ser således ud: Mandag til og med lørdag fra klokken 11.00 til 20.00 og søndag fra klokken 12.00 til 20.00.
- Jeg er bare så klar til det her projekt, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang. Jeg er spændt og nervøs på den gode måde, men jeg har da fået en god mavefornemmelse, for da jeg delte et opslag på min private Facebookside om, at jeg åbner Under Bøgen, væltede det ind med massevis af positiv respons, og opslaget er blevet delt over 300 gange. Denne store positivitet giver mig en masse gåpåmod, og jeg ved da også fra snakken rundt omkring i byen, at mange har ventet på, at Under Bøgen genåbnede, lyder det med et stort smil fra Daisy.
Stærk nabo
Lad os blot erkende her på avisredaktionen, der fra 1. sal oven på Danbolig kan sidde og se direkte ned på Under Bøgen, at vi i den grad er med på det hold, der hylder Daisys beslutning om at starte Under Bøgen op igen.
Og det samme gælder de fire knægte nedenunder hos Danbolig, der fik tændt sol og stjerner i øjnene, da avisens udsendte kunne fortælle dem, at der står dansk bøf og flæskesteg på menuen blot 21 meter fra deres faste skriveborde.
Så det er en stærk nabo, vi her får os!
Efter 6 år i dvale bliver Under Bøgen på Bøgetorvet i Give igen vællet til live. Foto: Jim Hoff