Farvel til Kedde, Stræde og Christoffer: En aften i afskedens tegn – men også et goddag til nye spillere

Fredag aften blev der i forbindelse med 2. divisionskampen mod SUS Nyborg taget afsked med 3 af håndklubbens skikkelser samt farvel og velkommen tilbage til én spiller. En vemodig aften, men også en aften, hvor der blev sagt ordentligt farvel til sportschefen Kedde Jensen og spillerne Christoffer Adsersen, Mads Overgaard og Bastian Stræde. Samtidig blev 2 nye spillere præsenteret. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

HÅNDBOLD: Det blev en følelsesladet aften, da Give HK fredag spillede årets sidste turnerings hjemmekamp mod SUS Nyborg. Der skulle nemlig tages sober og ordentlig afsked med flere af klubbens personligheder, hvor afskeden med træner/sportschefen gennem 11 år, Kedde Jensen, var det mest markante.  

Ham blev der sagt farvel til hele to gange, idet erhvervsklubbens formand, Hanne Lund, inden erhvervsklubbens spisning gik i gang, tog mikrofonen for at sige nogle ord til den afgående sportschef, der denne aften havde taget sin kone Maria og sine to børn, Jeppe og Line, med til denne specielle aften. 

- Du ER Give Håndboldklub 

-Det er svært at sige tak nok for alt det, du har bibragt denne klub. Du har betydet meget for vores klub og har gjort en fantastisk forskel. Og tak for de mange gange, du har stillet op her i erhvervsklubben og fortalt os om, hvad der rører sig på og omkring holdet. Kedde, du er om nogen Give Håndboldklub, og nu hvor du måske får lidt flere timer til dig selv og familien, har vi fundet en gave til dig med lækkerier fra Fary Lochan- mon ikke du får lidt tid til at nyde en god gin and tonic med din kone, lød det fra Hanne Lund, hvorefter den gæve håndboldkriger fik en krammer og en flot gavekurv.  

Klubbens næstformand, Henrik Henriksen, fik så ordet, hvor han på klassisk HH-facon gjorde det klart, at der ikke i dette offentlige forum skulle lyde ros fra ham til sportschefen. 

-Det der med at rose, det ligger ikke til mig, men bare vent til vi kommer ned i hallen. Så bliver der sagt pæne ord både til dig og de tre spillere, vi tager afsked med her i aften. Nej her vil jeg hellere rose din kone, Maria, for at hun nu tager en stor pædagogisk opgave på sig med at tage sig af dig full time derhjemme. Derfor og fordi vi har måttet låne dig i hele 11 år, skal Maria have en stor buket blomster, konstaterede Henriksen og overrakte den fine buket til fri sportschef Maria Bihl. 

 

Eliteudvalgets formand Henrik Henriksen havde taget en buket blomster med til Kedde Jensen hustru, Maris Bihl, som "tak for lån af Kedde i 11 år". Foto: Jim Hoff

Flot farvel i hallen før kampstart 

Lige før kampstart blev Kedde Jensen, Bastian stræde, Christoffer Adsersen og Mads Overgaard så kaldt frem til en hyldest, hvor Henriksen leverede de pæne takkeord, mens Christian Skagen Pedersen fra eliteudvalget udleverede gaver. 

Bastian Stræde var reelt stoppet med at spille håndbold grundet familie og job, men han trådte til, da klubben har hårdt ramt af skader og var på den konto medvirkende til, at Give fik vendt den dårlige stime hen over december/januar til en fremragende stime med 5 sejre i træk.  

Christoffer Adsersen nåede blot at spille en sæson i Give, hvor han især efter jul mest optrådte på klubbens 2, hold i 3, division, Da Give har hentet en ny keeper ind fra Rækker Mølle og i forvejen har lavet aftaler med Jacob Skov og Frederik Lindeman, kom Adsersen således i overskud, og han søger derfor nye håndboldgræsgange.  

Mads Overgaard havde ret beset indtaget den aftalte rolle som assistenttræner, men da skaderne haglede nådesløst ned over holdet, gik den 40-årige forsvarsspiller ind og leverede varen i holdets tjeneste. Overgaard fortsætter i den nye sæson i sin rolle som assistenttræner for Erik Flak.  

Molcech forlænger og velkommen til Rasmus Secher og Lasse Maarbjerg 

Under erhvervsklubbens spisning blev der præsenteret to nye spillere, samt en glædelig nyhed omkring Mikkel Molbech, der har forlænget sin aftale med Give. Og at han også skal være træner for klubbens 3. divisionshold. 

Dermed kan vi i den nye sæson igen forvente en række flotte mål fra den hårdt- og præcist skydende højreback, der under sin præsentation kundgjorde, at han er glad for at spille i Give. 

-Opbakningen til holdet er jo rigtig fin, og her kan jeg fortsætte den rejse, jeg er gået i gang med som håndboldspiller, lød det fra Molbech, inden der blev præsenteret en ny keeper til klubben- 

Det drejer sig om 26-årige Lasse Maarbjerg, der pt. spiller i Rækker Mølle og er en del af 1. divisionstruppens målmandsteam. Han kunne ikke være til stede fredag aften, da han skulle spille for Rækkers 2, divisionshold mod Faaborg.  

Sidste nye mand er 27-årige playmaker Rasmus Secher, der har en fortid sammen med træner Erik Flak i Nr. Djurs. 

-Det sidste års tid har jeg spillet lidt on and off i en mindre klub, og jeg var måske indstillet på at stoppe karrieren, men så fik jeg et opkald fra Erik Flak, hvor han gerne ville se mig til træning i Give med henblik på at komme i gang i klubben. Jeg har trænet med er i klubben en måneds tid, og det har givet mig håndboldgnisten tilbage, så nu er jeg klar til at tørne ud for Give HK i næste sæson, siger Rasmus Secher, der har spillet sammen med Simon Søgård og målmandstræner Morten Dueholm. 

De nye spillere vil blive nærmere præsenteret op til den nye sæson i særskilte artikler her i Vores LokalAvis.  

 

Farvel til Kedde, Bastian, Christoffer og Mads. Foto: Jim Hoff

Godkendt eller ikke godkendt sæson? 

Eliteudvalgets formand, Henrik Henriksen, nåede også lige mellem alle goddag-og-farvel talerne at kommentere kort på den forgange sæson.  

-Er sæsonen godkendt? Nej, ikke i forhold til de mål og ambitioner vi havde op til sæsonstart. Så er en 3. plads ikke godkendt. Men vi kan se tilbage på en sæson fyldt med skader og en tynd trup, så ud fra den kendsgerning, vil jeg bestemt sige, at det er flot at ende på en 3. plads. Spillerne har kæmpet som vanvittige, fysserne har været på overarbejde, og når der skulle sættes hold, har det i lange perioder et rent lazaret at vælge spillere fra - hårde betingelser, så derfor er holdets 3. plads godkendt, konstaterede Henriksen.  

Med hensyn til spillertruppen er der stadig gang i scoutingen, og der pågår løbende samtaler med spillere udefra. Interessen for at spille i Give er ifølge den sportslige ledelse nemlig stor, så mon ikke der vil ske en del mere i forhold til truppen 2024-25.

 3 spillere, 2 nye og en fra den nuværende trup blev præsenteret fredag aften. LAsse Maarbjerg, Mikkel Molbech og Rasmus Secher. Fotocollage:Jim Hoff