Friske driftige og fornøjelige: FDF Give holdt stor jubilæumskomsammen i Knuden

Selvom man fylder 90 år, kan man sagtens holde en aktiv og hyggelig fest med en masse veloplagte gæster, der både leger, spiser kage og er til skuespil. Det gjorde FDF’erne i Give torsdag aften, da den stærke forening inviterede til rund fødselsdagsfest. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FORENINGSLIV: Nu har jeg skrevet friske, driftige og fornøjelige i overskriften som et symbol på de 3 bogstaver FDF, men ret beset betyder det jo ‘Frivilligt Drenge og Pige Forbund’. Friske, driftige og fornøjelige, det er de nu alligevel hos FDF’erne i Give – og så er de altså også ved at blive lidt halvgamle, idet de i år runder milepælen 90 år.  

Det er dog kun papiret, at foreningen er gammel, for der er stadig masser af “liv i kludene”, når FDF’erne mødes hver torsdag aften i højborgen “Knuden” på Skovbakken 27, blot et stenkast fra friluftsbadet.  

Er FDF en han eller en hun? 

Torsdag aften havde foreningen inviteret til 90-års fødselsdags-komsammen netop i “Knuden”, hvor der var åbent hus med lagkage, saft og kage – samt naturligvis en masse FDF-aktiviteter, som aftenens besøgende både kunne overvære og deltage i.  

Aftenen startede med fælles samling på plænen i en stor rundkreds, og så blev der sunget fødselsdagssang. Her var der lidt litterær - og munter - uenighed om, om FDF er en han eller en hun, i forhold til linjen “han/hun sikkert sig en gave får, som han/hun har ønsket sig i år. Det endte med, at FDF blev en “den” - længe leve det gode klassiske kompromis, smiley. 

Så fik vi lige Fadervor at gå til lagkage/kaffe og saft på, og samtidig åbnede de fire FDF-grupper, Tumlinge, Pilte, Væbnere og Seniorvæbnere for deres respektive aktiviteter.

 

Lækker lagkage ad libitum 

Arrangementet var rigtig flot besøgt, og der var virkelig gang i det over det hele. Stedet sydede af aktiviteter og god stemning, og det tror da pokker, når der var købt lækker fødselsdagslagkage ind til 300 personer – der var med andre lagkage med højt belagt flødeskum af libitum, og hvad mere kan man ønske sig sådan en hyggelige torsdag aften i oktober. 

Der var en masse lege udenfor, hestevogn, hed en af aktiviteterne, der blev kløvet brænde, lavet bål - og indenfor i “Knuden” blev der vist skuespil på et niveau, der fik “Romeo og Julie” til at ligene en dårlig dilletantforestilling i et forsamlingshus øst for Klovborg. 
Børnene, og deres ledere – gik op i løjerne med liv og sjæl og ild i øjnene, må man sige.  

90 år og 130 medlemmer 

Lasse Brandt Thomsen, der er kredsleder hos de lokale FDF’ere i Give kunne fortælle, at foreningen har 130 medlemmer, hvoraf de 90 er børn. Undertegnede husker, at da FDF holdt 80-års jubilæum i 2013, da havde man 67 børn på listen, så altså en pæn fremgang i medlemstallet på de ti år.  
Og derfor passer udtrykket “still going strong” så fint på den 90-årige. 

FDF = Farverig-Drønfrisk-Fødselar. Tillykke med de 90 år - og stort skulderklap herfra for det rigtig fine arbejde, I udfører både med byens børn og er med til at give de unge mennesker et rigtig fint foreningstilbud - og fordi I altid er klar til at stille op, når der er aktiviteter i byen.  

Det er Fællesskab-Der-Funker! 

Du kan se masevis af fotos fra den hyggelige aften i "Knuden" lige HER