Fed Givesejr - men 35 minutters drømmehåndbold endte i ren gyserafslutning

Sidste sæson slog Give HK AGF i begge indbyrdes opgør, og den stime fortsatte fredag aften, hvor gæsterne fra Give nedlagde værterne 29-28. Give førte efter 45 minutter med 8 mål, men var alligevel tæt på at smide det hele på gulvet.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

HÅNDBOLD: Efter den pointløse start i Fredericia med et 34-33 nederlag var der kommet frisk benzin på motoren, da Give HK’s 2. divisionsmandskab fredag aften var på besøg hos AGF, der havde tabt deres første to kampe til henholdsvis Faaborg og Rækker Mølle.

Motoren hakkede dog noget på vej ud af garagen, for AGF bragte sig hurtigt foran med 3-4 mål, men så fik gæsterne gang i de rigtige gear og vandt halvlegs sidste 10 minutter 7-2, hvilket betød, at Give førte 17-12 ved pausen. Det lignede med andre ord en komfortabel sejr.

Ikke mindst fordi at den velsmurte håndboldmaskine fra Give de første 12-14 minutter efter pausen blev ved med at producere drømmehåndbold. Efter 44 minutters spil førte Erik Flaks tropper således med 8 mål, og så er det, man som almindelig håndboldtilskuer fra Give, og dem var der igen mange af i hallen, tænker “den er sgu’ hjemme nu”.

1 sekund fra at miste point

Men nej. I en high score sport som håndbold kan alt ske, også på relativt kort tid, og af uforklarlige årsager inviterede Give AGF’erne gæstfrit ind i kampen igen. Aarhusianernes tog med kyshånd mod invitationen, og det endte med en afslutning, der i 180 ulidelige sekunder tæppebombede Givelejrens nervesystemer med voldsomme op- og nedtursagtige impulser. Og her hiver vi lige Givetræner Erik Flak hen til mikrofonen fort at beskrive kampens absolut sidste aktion.

- Der er 2-3 sekunder tilbage, og vi fører 29-28. AGF får en tremeter. Op med den helt store mur, men bolden ryger gennem paraderne – og hen over Frederiks (Gives målmand, red.) fødder. Bolden er på vej i mål - og så bliver kampen blæst af, lige akkurat inden bolden krydser målstregen. Det var helt vildt og lige på kanten af, hvad nervesystemet kunne kapere. Men det var fedt, for vi vandt, og det var de to points, vi kom efter, siger Erik Flak.

Simon Søgård leverede igen varen i begge ender af banen og blev sit holds topscorer med 7 mål i 29-28 sejren over AGF. Foto: Jim Hoff

Fra drømmebold til totalt kaos

Han roser sit mandskab for i omkring 35 minutter at have spillet drømmehåndbold, hvor AGF blev klædt totalt af.

-Vi fik sagt nogle rigtig flotte angreb sammen og var effektive i afslutningerne. Forsvaret stod helt eminent, og Christoffer i målet lukkede bare totalt af. Men hvad pokker der så sker med et kvarter tilbage, det aner jeg simpelthen ikke her på stående fod lige efter kampen. Pludselig begyndte vi på en masse 1-mands aktioner i angrebet og bankede bare ind i AGF-spillerne. Forsvaret var helt væk, og holdet var tydeligvis ramt af stress. Det var tydeligt, at spillerne var pressede i hovederne – og det var lige meget, hvad vi foretog os ude fra bænken. Intet fungerede. Derfor ikke sært, at der brød en kæmpejubel ud både blandt spillerne og vores trofaste tilskuere, da kampen blev blæst af og vi på trods af et afsluttende kæmpepres alligevel stod med sejren, fortæller Erik Flak med tydelig lettelse i stemmen.

Fremragende kamp af højrefløj Gustav Carstens

De første 3-4 spillere, der sad inde i omklædningsrummet i minutterne efter kampen, sad ifølge Flak og lignede lig, men så kom resten ind, og så blev der banket en rigtig fed vinderstemning op.

- Hamrende vigtigt at vi kom på tavlen her på en svær udebane. Kæmperos til spillerne for de 35 minutters drømmehåndbold, og dejligt at vi i dag så en masse mål fra vores fløje. Simon Søgård brænder den igen af (7 mål, red.), og så kan vi konstatere, at Magnus Taulbjerg efter en lang periode med skadesproblemer og et urytmisk træningsforløb, ligner en mand, der er ved at være der igen. Jeg noterer mig også en rigtig fin kamp af vores venstre fløj Gustav Carstens (man of the match), der scorer 5 mål og leverer flot i forsvaret. Og så er der vores keeper Christoffer Adsersen – han fik godt nok lukket af, da han kom på banen midt i 1. halvleg.

- Det eneste jeg mangler, er flere mål fra vores højre side samlet set. Og så igen kæmpe cadeau til alle de tilskuere, der var rejst med til Aarhus sådan en fredag aften for at støtte holdet, det er fantastisk, og noget vi som hold er utroligt glade for, siger Erik Flak.

Give spiller igen fredag den 20. oktober – igen på udebane, og det er imod fremadstormende Otterup, der i skrivende stund fører rækken efter to sejre i 2 kampe.

Højrefløjen Gustav Carstens spillede en fin kamp med stærke aktioner i forsvaret og 5 mål. Foto: Jim Hoff

Mål for Give:

Simon Søgård 7, Magnus Taulbjerg 5, Gustav Carstens 5, Mikkel Molbech 3, Adam Hansen 3, Jonas Bilbjerg 2, Daniel Christensen 2, Carl Büchmann 1 og Simon Madsen 1.

Christoffer Adsersen redningsprocent 39 og Frederik Lindemann redningsprocent 33.

Bagspiller Magnus Taulbjerg viste i AGF-kampen tydelige tegn på, at han er ved at være tilbage i vanlig form efter 6 uger med skader og urytmisk træningsforløb. Foto: Jim Hoff

Der var i afslutningsfasen betænkelige miner hos trænerduoen Erik Flak og Mads Overgaard - men heldigvis red Give stormen af og fik den tiltrængte sejr. Foto: Jim Hoff