Håndboldopvisning: Give HKs damer blæste Funder ud af Søndermarkshallen

Give HKs nyoprykkede danmarksseriekvinder har fået en formidabel start på sæsonen. Sæsonens første kamp blev vundet med 33-27 over Team NØS, og tirsdag aften stod der Funder GF på menuen. Og er blev i den grad spist op fra hjemmeholdets side, der vandt med hele 12 mål.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

HÅNDBOLD: Gives kvinder i danmarksserie mener det alvorligt; de er ikke bare med i rækken “for at prøve at spille danmarksserie”. Mandskabet er under kompetent ledelse af Trine Fomsgaard Pedersen, der tidligere har spillet et hav af kampe på højeste niveau i Danmark, heriblandt senest over 150 ligakampe i damehåndboldligaen for Odense Håndbold.

Den 30-årige hårdtskydende bagspiller er jo ret beset en lokal pige fra Give-egnen, så man kan sige, at hun er vendt tilbage til rødderne efter en flot håndboldkarriere. Og lidt af et kup, at Give HK har fået hende ind som træner.

Regulær håndboldopvisning

Aftenens kamp mod Funder blev en regulær håndboldopvisning og et godt bevis på, hvorfor holdet blæste gennem serie 1-rækken i efteråret. De blå-gule fra Silkeborgforstaden Funder var mere eller mindre chanceløse, og efter 15 minutters spil, hvor Give førte med 9-5, stod der klart, at gæsterne var kommet på en pænt svær udebaneopgave.

Hjemmeholdets spillende træner gav flere smagsprøver på sin skræmmende skudstyrke, og derudover bød flere af Givespillerne ind med flotte mål både fra bagkæden og via inciterende og målrettede gennembrud.

Ved pausen viste hallens nye måltavle 17-10 i Gives favør, og hjemmeholdet fortsatte nådesløst de gode takter efter pausen. De sidste 30 minutter vinder Give med 16-11, og det var kun i kampens sidste 5 minutter, at man slappede lidt af og lod Funder komme til fadet og forærede gæsterne et par lette scoringer.

Frustreret Funder-keeper: Kæft de skyder godt!

Efter 60 minutter stod der 33-21 til Give, og dermed var sæsonens 2. sejr i hus over et hold, der på dagen var overmatchet. Bedst illustreret ved gæsternes keeper udsagn midt i 1. halvleg, da hun vendt mod avisens udsendte kanonfotograf konstaterede:

- Hold kæft de har et par spillere, der skyder vildt godt. De er da vist fra noget højere niveau end danmarksserien, lød det med et smil fra den sønderskudte målvogter.

En flot gennemført kamp af GHK-pigerne, der forkælede kampens tilskuere med en masse flotte mål og masser af gejst og positiv energi.

Næste kamp: Lokalbrag i Grindsted

Give HK stillede med følgende spillere aftenens dyst på en aften, hvor Danmarks herrer underpræsterede ved EM mod Slovenien:

Nanna Nygaard, Michelle Ringsted Langkjær, Trine Pedersen, Kamilla Hougaard, Emily Granly Lund, Camilla Holmgaard, Mia Ringsted, Camilla Secher Utoft, Ida Rafn van Gilst og Carina Juul Christensen. Holdleder er Stine Winther.

Givepigerne spiller næste gang mod lokalrivalerne fra Grindsted, og det er på udebane mandag den 29. januar klokken 20.15