Hjerteblod og engagement: Mathilde og Bo stortrives som nyt par på kroen

Den 5. april 2023 åbnede Filskov Kro med nye og energiske forpagtere ved roret. Receptionisten Mathilde Kastberg Ascanius og kokken og tjeneren Bo Haubjerg kastede sig med store ambitioner og entusiasme ud i projektet ️- og de har ikke fortrudt et eneste sekund. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FILSKOV: Fulde af gå på mod, store visioner og drømme og begge med solide jyske rødder. Det var det skudsmål Mathilde Kastberg Ascanius og Bo Haubjerg fik med, da de 1. marts i år gik ind ad døren til deres livs hidtil største eventyr som nye forpagtere af Filskov Kro.  

- Det er vildt, at vi i start 20'erne af vores liv kan kalde os forpagtere af Filskov Kro, men vi er stensikre på, at vi er de helt rette til opgaven, og vi vil løfte den med kæmpe ære, begejstring, gå på mod og lyst, lød det dengang fra den 20-årige Mathilde, mens hendes faste wingman Bo konstaterede, at det tidligere forpagterpar Louise og Bent Bredvig Sandfeld have skabt nogle rigtig stærke værdier for Filskov Kro 

- Og dem er vi er opsatte på at holde fast i. Vi glæder os rigtig meget til at arbejde videre med Filskov Kro og det gode fundament, som er blevet bygget op gennem årene. Og vi har da også mange flere idéer på tegnebrættet i forhold til udvikling af kroen, konstaterede den dengang 21-årige Bo tilbage i marts. 

Gået over al forventning 

Vores LokalAvis har besøgt det unge driftige forpagterpar her i september 6 måneder efter, at de med flaksende sommerfugle i maverne og store forventninger tiltrådte i det tidlige forår.  

- Det er simpelthen gået over al forventning. Vi er blevet taget rigtig godt imod og er kun blevet mødt af positive og anerkendende kommentarer fra folk. Da vi tiltrådte, vidste vi godt, at vi var to ganske unge mennesker, der skulle gå ind i en flot og lang historik her på kroen, og at der var meget at leve op til efter det flotte arbejde, som Louise og Bent havde lavet her på kroen, lyder det samstemmende fra det unge dygtige kropar. 
Og de har haft deres at se til, for både lokale og folk fra omegnen har været gode til at støtte Mathilde og Bo på kroen.

 

7 bryllupper 

- Vi har for eksempel afholdt 7 bryllupper, og det ser vi jo som en stor tillidserklæring, at folk har valgt at lægge deres livs største fest her hos os. Vi har fået meget ros, og skulle der have eksisteret en eller anden form for skepsis i forbindelse med vores overtagelse af forpagtningen af kroen, så er det i hvert fald ikke noget, vi har mærket. Mange har støttet os både i restauranten og i festsalen, siger Mathilde, mens Bo tilføjer:  

-  Selvfølgelig har man lige skullet se os lidt an, men de små ændringer vi har lavet hen ad vejen og de nye ideer, vi er kommet med, er blevet taget godt imod. Personalet her er også med på vores nye ideer, og generelt har vi bare et godt samspil med vores gode folk. Ingen ideer skydes ned på forhånd, og alle er indstillede på at finde de rigtige løsninger.  

Unge men erfarne 

Mathilde og Bo kommer med et naturligt ungt drive, og de er heller ikke blege for selv at gå nogle ekstra kilometer for team Filskov Kro, og det er noget folk har bemærket, og som de får ros for.  

- Selvfølgelig er vi unge, men vi har begge masser af erfaring inden for branchen. Derudover har vi et bredt netværk bag os i form af tidligere arbejdsgivere og gode leverandører. Og det der med at vi er unge, jamen hvis man er dygtig nok, er man også gammel nok. Det handler om commitment og at vise, at vi både kan og vil det her – og det føler vi bestemt, at vi er lykkedes med. Det er i hvert fald det vi får at vide, siger Bo og Mathilde.

 

Vores hus, vores regler 

De har lært at stå på deres egne synspunkter og har også fundet ud af, hvad de skal bruge deres tid og ressourcer på. Naturligvis handler det om at stå for et økonomisk bæredygtigt projekt, men også at sørge for, at kunderne føler, at de får noget for pengene, når de gæster Filskov kro enten som gæster i restauranten eller til et stort selskab.  

- Det er vores hus og derfor også vores regler. Vi engagerer os totalt i tingene, eksempelvis er vi til stede ved alle fester i 99 procent af tilfældene, og vi elsker det bare, når der er gang i 3-4 fester og selskaber på én gang. Ja, der er travlt, og der er godt gang i den – men det er bare så fedt, når det hele kører på skinner og alt bare klikker, lyder det ikke uden begejstring i stemmen fra Mathilde, mens Bo nikker et bifaldende dobbelt thumbs up. 

Ilddåb med konfirmationer en masse 

Det nye forpagter fik i den grad deres ilddåb, da konfirmationssæsonen bankede høfligt på den store flotte egetræsdør ind til kroen i forsommeren. 

- Der var vi godt nok spændte på, hvordan det ville gå. Men det gik rigtig godt, vi har fået masser af ros af folk, og vi har også oplevet, at folk allerede nu har booket konfirmationsfest her på kroen til deres næste barn. Så har vi jo nok gjort det ok, tænker vi, lyder den logiske konklusion fra Mathilde og Bo.  

Før de afvikler festen, har de altid en “menusamtale” med kunden, hvor de får clearet kundens ønsker og behov, samtidig med at de selv byder ind med gåde råd og vejledning omkring menuens sammensætning og de dertil hørende vine osv. 

- Til en god fest hører god mad, og det handler for os sammen med kunden at få sat det helt rigtige sammen, så kunden efter festen er glad og godt tilpas, understreger Bo.  

August var helt vild god 

Efter den hektiske indledning med det store konfirmationsboom i forsommeren løb kroen, som andre restauranter, ind i en ret stille periode i juni og juli. Her måtte Bo og Mathilde sende tjenere hjem, da der ikke var nok at rive i, men så kom august, hvor det kun er gået en vej: Stejlt opad. 

- August var stik imod alle forventninger helt vild, men dejligt at der igen kom gang i tingene. Nu er vi igen inde i en fin periode, hvor det bare kører derudaf. Vi har netop afholdt en virkelig velbesøgt foredragsaften med Susanne Rye, hvor salen var totalt proppet. Her blev der samlet penge ind til Trine Sejrup, der lider af ME, og det endte med, at det samlede arrangement gav 31.000 til Trine. En virkelig fin og meningsfuld aften, som vi er glade for at have været en del af, siger Mathilde og Bo.

 

Mathilde Kastbjerg og Bo Haubjerg har siden starten af april 2023 været forpagtere på Filskov Kro, og det unge dygtige par har fået en rigtig god start på den gamle hæderkronede kro. Foto: Jim Hoff 

- For os er det her hjerteblod 

De understreger efterfølgende, at de ikke har fortrudt et eneste sekund, at de sagde ja til at forpagte Filskov Kro.  

- Selvfølgelig har vi brugt og bruger mange timer her. Men vi ser det jo ikke som et job, men som en livsstil at drive en kro. Vi er omgivet af et glad og engageret personale, og selv om det kræver en masse energi at være forpagtere her, så giver det i høj grad også en masse energi og glæde at være her. For os handler det ikke om, at vi er ansatte her, for os er det her hjerteblod, konstaterer de to unge driftige mennesker med dejlige brede smil fra både mund og øjne.  

De har flere nye ting i støbeskeen, og dem kan du læse om i en anden artikel her i Vores LokalAvis.