Rabalderstræde og bøffer: Nu rocker det på kroen i Filskov

Forpagterparret Mathilde Kastberg Ascanius og Bo Haubjerg har fået en god start på Filskov Kro, og de har hen ad vejen også sat nye skibe i søen både med hensyn til menukortet og events og arrangementer. Og nu er de klar til at lancere konceptet “Kroen Rocker”. Læs mere om det her. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

FILSKOV: Filskov kro har gennem en håndfuld år præsenteret publikum for en stribe intimkoncerter med danske kunstnere i festsalen. Velbesøgte hyggelige koncerter med kunstnere som Tøsedrengene, Søs Fenger og Sebastian, hvor der også har været mulighed for spisning inden koncerterne.  

Nu kommer der så en fornyelse på koncertdelen, hvor stolene ryger ud af festsalen, for nu skal der rock’n roll på det musikalske menukort. Og der skal danses og festes igennem. 

- Den 23. februar inviterer vi ind til det nye koncept, “Kroen Rocker”. Her er det det fænomenale Gasolin & Kim Larsen kopiband, Gasbox, der fyrer den af, og det glæder vi os helt vidt meget til. De kommer med et virkelig professionelt setup, og vi er sikre på, at det bliver en stor oplevelse for publikum. Gasbox lyder vildt meget som Kim Larsen og Gasolin, det er nærmest helt skræmmende, så tæt det er på, siger Bo og Mathilde.

 Kroen i Filskov har afholdt en del intimkoncerter - her er det Anders Blichfeldt, der sætter hjerterne i brand Foto; Filskov Kro

Dans på kroen som i de go’e gamle dage 

Det nye koncept vælter ikke intimkoncerterne, hvor gæsterne sider ned og nyder musikken, af pinden. Det er et supplement og en udvidelse af konceptet.  

- Vi synes jo, at det kunne være spændende at prøve med en stående koncert, hvor folk også kan danse og slå sig løs til musikken. Vi har oplevet et par gange under intimkoncerterne, at folk har rejst sig op og har vugget lidt med til musikken. Så nu prøver vi med noget festival-stemning her på kroen. Vi har løftet sløret lidt for det her for nogle folk, og det er blevet taget godt imod. Så nu skal vi til bal og dans på kroen som i de go’e gamle dage, lyder det fra Bo og Mathilde med et stort smil.  

Der er plads til cirka 250 til den stående koncert, og det bliver også en del af konceptet, at der kan tilkøbes spisning inden koncerten. Her vil der være plads til 180 gæster. Efter koncerten vil der blive budt på natmad, og hvem ved, måske festen fortsætter ud på natten.  

Gasbox - så skal der synges med 

Det ligger også i konceptet, at man kan tilkøbe overnatning. Så er man jo fri for at køre hjem efter en god, og måske lidt våd fest. For øvrigt er det samme weekend, at der afvikles Lalandia Cup i ungdomsfodbold, så det bliver et par dage med fuld blæs på i Filskov.  

- Nu lancerer vi så “Kroen Rocker”, og som sagt vil vi stadig køre videre med intimkoncerterne, Nu skal vi ind og finde den rette balance mellem de to koncepter. Det er vigtigt, at der kommer mange ind på kroen, at vi får skabt en god stemning, og at salen er fuld. Vi skal også fange publikum længere ude fra, så vi kan gøre kroen kendt i hele landet. Derfor har vi spurgt os selv: Hvad vil vi gerne selv se og høre? Nu går vi med Gasbox ud og rammer en bred målgruppe med sange, som alle kan synge med på. Det her bliver en testballon, hvor vi skal se, hvad folk siger til det nye koncept, og vi håber, det bliver en succes, lyder det fra det unge forpagterpar. 

Udover “Kroen Rocker” vil Mathilde og Bo køre videre med de faste events, hvor de ved de store højtider er klar til at levere mad ud af huset.  

Gasolin og Kim Larsen kopibandet Gasbox gæster Filskov kro den 23 februar - og så skal der danses og synges igennem. PR-foto

Okse short ribs afløser oksemørbraden på årets sidste dag 

Det drejer sig om Mortensaften, hvor man både kan komme ud på kroen og spise og købe maden med hjem. Derudover er der julemenuen, som er en ren “ud-af-huset" menu, ligesom den populære nytårsmenu også kun er ud af huset.  

- Med hensyn til julemenuer bliver det sådan i år, at den skal afhentes den 23. december. Det handler om, at vi kan give vores personale fri den 24, 25. og 26. december, inden de igen skal møde op og gøre klar til nytårsmenuen. Mht. nytårsmenuen håber vi, at vi kan slå rekorden i år for flest solgte menuer. Den er på 1500, sidste år havde vi 1200 menuer ud af huset, men vi går efter det, siger Mathilde. Her tilføjer Bo, der er uddannet kok, lidt breaking news. 

- Og det gør vi med en lidt ny menu, idet vi i år vælger at udelade den traditionelle oksemørbrad. I stedet tilbyder vi okse short rib, noget vildt mørt og velsmagende kød. Det er stadig fire retter, med fisk selvfølgelig og vi er meget spændte på at se, hvordan folk tager imod ændringen fra oksemørbrad til short ribs.  

Du kan finde mere info om Filskov Kro og deres setup mht. menuer osv. her  - og du kan også her i avisen læse en artikel, der beskriver Mathilde og Bo’s første 7 måneder på kroen.  

Bonusinfo: I skrivende stund er der allerede solgt 130 billetter til Gasbox-koncerten. 

Personalet på kroen står klar til at servicere kunderne med mad ud af huset både til Mortensaften, jul og til nytår. Foto: Filskov Kro