Klar til angreb: Team Give Elementer skal følge op på flot 2023-sæson

I 2023 manifesterede det lokale cykelhold Team Give Elementer sig for alvor og bankede med flere flotte præstationer døren ind til den danske cykeleliteverden. Og her i 2024 skal rejsen fra at være underdog over jagthund til førerhund fortsættes med ufortrøden power. 

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk  

CYKELSPORT: Søndag eftermiddag var der invitereret til rytterpræsentation på Elementfabrikken i Give, hvor Team Give Elementers 14 ryttere blev præsenteret samtidig med, at sportschef Henrik Nielsen og team manager Allan Nielsen fortalte om, hvad der foregår inde i TGEs maskinrummet, ligesom vi også fik et indblik i nogle af de målsætninger, der ligger for holdet i 2014. 

Det var Henrik ‘Ris Ris’ Kjær, der styres musikken, mens folketingspolitikeren Kenneth Fredslund Pedersen (Æ) gav den som veloplagt og velforberedt sprechstallmeister oppe fra podiet i den store betonhal. Han er selv tilknyttet Team Rynkeby og tager ofte tjansen som motorcykelmarshall, når der køres cykelløb, så han har cykelsporten helt inde under huden. 

Omkring 70 gæster, her iblandt en del af holdets sponsorer, var dukket op for at overvære rytterpræsentationen, og vanen tro var der sørget for både vådt og tørt til dagens gæster på stolerækkerne. 

 

Folketingspolitikeren Kenneth Fredslund Pedersen (Æ) gav den som veloplagt og velforberedt sprechstallmeister oppe fra podiet i den store betonhal. Foto: Jim Hoff

Team Give Elementer er blevet attraktiv 

Det var team manager Allan Kristensen, der indledte seancen, og han kunne fortælle, at det er blevet noget lettere at rekruttere nye ryttere efter kanonsæsonen i 2023. 

-Vi har fået i omegnen af 30-40 ansøgninger fra ryttere, der gerne vil ind på vores hold. Det har givet os fine muligheder for at sammensætte et bestående af ryttere, der passer ind i holdets dna og et hold af ryttere, som passer godt sammen. Vi kigger nemlig ikke kun på de ryttere, der kører stærkt, vi kigger også på ryttere, der har forstået, at selvom cykelsport er en individuel sportsgren, så er det også en holdsport. Det lægger vi stor vægt på her på holdet.   

Det handler i stor grad om penge 

På spørgsmålet om hvorfor holdet er blevet så stærkt og har undergået så flot en udvikling, forklarede Allan Kristensen, at det især handler om to ting.  

-Det handler om penge og sponsorer. Jo flere midler vi får til rådighed, desto mere kan vi professionalisere vores setup både mht. materialer, biler, udstyr, cykler og gode folk omkring rytterne. Dernæst så har Give Cykel Klub også spillet en væsentlig rolle i opbygningen af holdet. Der er mange frivillige hænder, der stiller op og løser en masse praktiske opgaver, og det er en enorm styrke for holdet.   

Allan Kristensen pointerede dog med et skævt smil, at der bestemt er plads til flere sponsorer hos Team Give Elementer, der som navnet antyder har Give Elementfabrik som hovedsponsor. 

Team manager Allan Kristensen kunne fortælle, at det er blevet noget lettere at rekruttere nye ryttere efter kanonsæsonen i 2023, idet holdet har fået i omegnen af 30-40 ansøgninger. Foto: Jim Hoff

TV-tid er sagen 

Sponsorerne vil naturligvis gerne profileres, der ligger implicit i konceptet, og hvordan gør man så det som cykelhold?  

-I de løb hvor der er tv på, handler det om gå i udbrud, få noget tv-tid og den vej rundt profilere både holdet og sponsorerne. Vi gør også en hel masse på de sociale medier, og sørger for at vi under løbsoptakterne også profilerer vores sponsorer, forklarede Allan Kristensen.  

Han kunne også oplyse, at når sæsonen er slut og rytterne får en tiltrængt vinterferie, så er der stadig damp på kedlerne i maskinrummet, hvor den nye sæson skal planlægges både mht. økonomi, nye ryttere, strategier, planlægning af træningslejre osv.   

-Især økonomien er vigtig. Hvis vi skal tage det næste store skridt som hold, så handler det om mere økonomi, så enkelt er det, pointerede Allan Kristensen, inden han overlod scenen og ordet til chefmekaniker Brian Lindberg. 

Nye cykler: Det her er bare toppen af poppen 

Han præsenterede holdets nye cykler, og her taler vi om grej i superligaklassen.  

-Vi kører i år på cykler fra S-Works Specialized, og det er toppen af poppen. De her cykler er en tand bedre, end de cykler vi kørte på i 2023, og de ligger i prisklassen 80-100.000 pr. stk. Rytterne er vilde med de her nye cykler. De synes de er lækre at køre på, og det er en hurtig, stiv cykel, der bare vil fremad. Jeg har set nogle tal på cyklen, der siger, at den er 33 procent bedre, end de cykler, vi kørte på sidste år, så her er vi bare rigtig godt kørende.  

Brian Lindberg fortalte også lidt om de produkter, som rytterne indtager i forhold til at opretholde det rigtige energiniveau, ligesom han fremviste de nye cykelhjelme.  

-Når sæsonen er slut, sælger vi cyklerne. Det er ofte sponsorer, der køber dem, og det sker da også, at vi rent faktisk har set sponsorer køre på de cykler, de køber, så det er ikke kun til pynt, konstaterede Lindberg med et stort smil. 

 

TGEs chefmekaniker Brian Lindberg kunne blandt andet oplyse, at teamets nye cykler fra S-Works er noget af det bedste kram, man kan få fat i - og at de prismæssigt ligger i niveauet 80.000-100.000 kroner pr. cykel. Foto: Jim Hoff

Fra lille hundehvalp til jagthund 

Det var også med et stort smil, at sportsdirektør Henrik Nielsen indtog scenen. Efter et flot 2023 er der en hel masse at bygge videre på i 2024, og Henrik Nielsen tog da også indledningsvist fat på fortællingen om den rejse, holdet har været på, siden man i 2020 for alvor tog hul på projekt Team Give Elementer.  

-Da vi startede op i 2020, var vi den her lille hundehvalp, der tissede i hjørnerne og prøvede til. Efterhånden har vi lært af de gamle hunde at lette ben, når vi tisser, lød det fra Nielsen med en fra cykelverdenen velkendt analogi.  

-Nu ser vi ind i 2024, hvor det handler om at komme et skridt højere op. Vi har fået nogle nye ryttere (6 stk., red.), og vi tror på, at vi nu kan tage det næste store skridt i holdets udvikling. Vi arbejder på holdet med 3/5-årsplaner, for det er vigtig med nogle faste målsætninger i forhold til at arbejde målrettet med tingene - og rytterne. Her har vi god hjælp af mentalcoach, Christa Skelde, der hjælper rytterne til at tro på sig selv, ligesom vi også arbejder mere og mere med, at rytterne optimerer deres kost og søvn.  

Sportsdirektør Henrik Nielsen pointerede, at hos Team Give Elementer Hos os er teamet vigtigst. Man skal give, før man tager, lød parolen fra Nielsen. Foto: Jim Hoff

Ikke nok med en lækker cykel 

-Vi holder dagligt øje med rytternes træningsfiler, hvor vi har adgang til deres puls- og wattmålere. Det betyder, at vi dagligt kan følge rytterne og holde dem op på, om de overholder deres træningsplaner - for det er ikke nok med en lækker dyr cykel - man skal også være seriøs og ambitiøs, hvis man vil frem i denne her sport. 

Henrik Nielsen proklamerede vedrytterpræsentationen i marts 2023, at holdet skulle have 10 podiepladser; det var der måske nogle, der mente, var en lidt frisk udmelding, men det endte altså med op mod 20 podiepladser samt en del sejre i de respektive løb, holdet stillede op i. 

-Her i 2024 går vi efter 10-15 podiepladser. De mange podiepladser i 2023 udløste jo en mandskabsbil fra AT Biler her i Give, og jeg håber da, at her i 2024 kan præstere så godt, at Jes fra At Biler må hoste op med endnu en bil til os, lød det fra sportsdirektøren med en venlig hilsen ned til Jes Abrahamsen på 2. stolerække. 

Man skal give, før man tager 

Sportsdirektøren kom også ind på sammensætningen af de 14 ryttere, der i år får æren af at udgøre Team Give Elementer, og som skal bringe hæder, ære og podiepladser til holdet. 

-Det handler, som Allan sagde, om at finde de ryttere, der passer ind i vores koncept. Hos os er teamet vigtigst. Man skal give, før man tager, det er den røde tråd i vores koncept. Ja, vi vægter det sociale, men vi samler også på vindere, pointerede Henrik Nielsen, og kom efterfølgende ind på holdets og rytternes målsætninger.  

Skal shine til U23 DM – og drille nogle kontinentalhold 

-Vi er ikke færdige med alle rytternes personlige målsætninger. Men som udgangspunkt sætter vi målsætningerne ud fra teamets ånd, og giver så også rytterne mulighed for at shine personligt. Vi har en stor målsætning om at gøre det rigtig godt til U23 DM, hvor vi bestemt vil give den gas og søren for at komme ud i nogle udbrud og høste noget tv-tid.  

-Det er vores målsætning at blive det bedste DCU-hold til elite DM i Herning, og så skal vi ud at slå nogle kontinental-hold, lød det kampberedt fra sportsdirektøren.  

Herefter blev de 14 ryttere og deres nye “kampuniformer” præsenteret, og hvem rytterne er, og hvad de kan og vil, kan du læse mere om her i Vores LokalAvis senere i en særskilt artikel.