Lokal iværksætter og internationalt team på banen med ny app som alternativ til de sociale medier

I 2005 vandt Jesper Simonsen førstepræmien i konkurrencen ”Kys Frøen”, en iværksætterkonkurrence, og det blev et mentalt vendepunkt for den filosofiuddannede Simonsen, der fik mod på at prøve sig selv endnu mere af som iværksætter. Og nu er han på banen med en ny banebrydende app.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

GIVE: Egentlig er han uddannet cand.mag i filosofi, men Jesper Simonsen havde efter endt uddannelse ikke den store lyst til at komme ud og undervise ud fra devisen om, at det hurtigt kunne blive for kedeligt. Der var andre drivkræfter, der kæmpede for at få overtaget hos den dengang unge mand.

- Jeg har altid haft det iboende i mig, at jeg gerne ville være selvstændig og skabe mine egne projekter. Jeg har i min ungdom dog aldrig haft den store opbakning til at gøre forsøget, så det blev lidt sent i livet, at jeg vovede mig ud i en tilværelse som iværksætter. Det skete så efter ”Kys Frøen” konkurrencen, og nu har jeg så været selvstændig iværksætter i omkring 18 år, fortæller Jesper Simonsen, der bor i Give.

Tilværelsen som iværksætter har været lidt af en roller coaster-tilværelse med de klassiske op- og nedture. Og ret beset venter Jesper på sit store gennembrud. Men hvem ved. Måske det lurer lige om hjørnet. Den optimisme er funderet på to ting.

- For det første jeg og min virksomhed, LifeBonder, rigtig godt i proces med at udvikle en social app, der er unikt designet til at booste folks sociale liv og højne deres velvære. Og for det andet er netop LifeBonder nomineret til Nordic Startup Awards som Best Newcomer 2023 i en global konkurrence, der skal afholdes på Island, fortæller Jesper, der er virksomhedens grundlægger og CEO/CTO og som udvikler på platformen sammen 27 andre iderige og kreative mennesker fra det meste af verden.

LifeBonders hjemmeside finder du her: 

 Jesper Simonsen har sammen med sit team udviklet appen LifeBonder, der handler om nære, sociale venskaber i den virkelige verden. Foto: Jim Hoff

Dybe meningsfulde venskaber

Hans indgangsvinkel til den nye app handler om forandring af det nuværende SoMe-udtryk.

- Det er tid til en forandring. Jeg vil skabe en social medieplatform, der lever op til løftet om, hvad sociale medier kan være: et værktøj til at facilitere menneskelige forbindelser frem for at erstatte dem. Jeg ønsker at forbinde mennesker i venskaber, der er menneskelige, dybe og meningsfulde. Og det handler i høj grad også om de lokale sociale fællesskaber, om lokalt at bryde ensomheden – for appen skal jo fungere såvel i Give som i Sri Lanka, pointerer Jesper.

Der hvor den store udfordring ligger for LifeBonder-teamet handler om noget så jordnært men essentielt som penge.

- Via crowdfunding håber vi på at indsamle både store og små bidrag fra en større gruppe bidragydere, så vi for alvor kan få LifeBonder op at køre. Det er drømmen at få et fast kontor i Vejle, og når det hele forhåbentlig engang falder på plads, venter der også flere nøglejobs, til nogle af de mange folk, der lige nu arbejder frivillige på projektet – men lige nu mangler der penge til lønninger, forklarer Jesper.

Han oplever stor interesse for projektet, for der er som Jesper så sandt påpeger en del ensomme og isolerede mennesker i dagens samfund, som kunne have brug for en måde hvorpå, de kan søge nye sociale fællesskaber og venskaber.

- Appen er faktisk klar til at gå online. Den skal ”bare” programmeres – og da det sker på frivillig basis, går det lang tid før ”huset er klar til indflytning”, selv om det ret beset står klart. Vi har dog fået en lidt dårlig start, idet en række donationer ikke er kommet igennem, ligesom eftervirkningerne efter coronaen og krigen i Ukraine gør det svært at søge midler til projekter, der understøtter de bløde værdier. Vi ved godt, at vi er en ’underdog’ i forhold til andre sociale medier som Facebook, Instagram osv., men vi mener så absolut, at LifeBonder har en stærk berettigelse i et nuværende SoMe-billede, konstaterer Jesper.

Nu handler det om crowdfunding

Han understreger, at der ikke er tale om en dating-app. Det handler om at knytte venskaber, om at knytte båndlokalt og at give ensomme personer en mulighed for et meningsfyldt medie til at ”komme ud af busken”.

- Jeg er selv som person ganske introvert, og jeg for min person kunne se en nem genvej i LifeBonder til at overvinde dette. Her kan man dele interesser, snakke om interesser og gå mere i dybden med sin personlighed og livsstil. Rent teknisk er appen meget let at tilgå, lige så enkelt som når man skriver på Facebook. Vores app har dog en høj kryptering, og vi videresælger ikke date og vi tracker ikke brugerne. Vi bruger kun data til at matche personer via deres interesser osv. – og jeg skal her understrege at det er brugernes data – ikke vores. Det er 100 procent GDPR-sikret, forklarer Jesper.

Crowdfundingen foregår via platformen Indiegogo, og det er Jesper store drøm som grundlægger, at den første udgave af LifeBonder rent sprogligt kan udkomme på dansk. Og apropos dansk og lokal tankegang, så kan Jesper fortælle, at LifeBonder lige har indspillet sin egen sang, som ligger på Spotify og andre steder. Sangeren som synger, er den tidligere korsanger, og nu nye organist ved Thyregod Kirke, Daniela Gaarddal.  

Sangen kan du høre her

Det er Daniela Nielsen, der synger på LifeBonders sang. Hun er til daglig organist i Thyregod Kirke. Privatfoto