Nyt spændende tiltag: Jacobs Spisehus i Givskud Zoo klar med lækker sommertapas ud af huset

Foto: Chefkok hos Jacobs Spisehus i Givskud Zoo, Dannie Rosenkvist Andersen, fortæller her om det nye tiltag med sommertapas som takeaway. Foto: Jim JHoff

Den driftige kok hos Jacobs Spisehus i Givskud Zoo, Dannie Rosenkvist Andersen, er sammen med sit stærke køkkenteam klar den 30. maj med et helt nyt koncept til egnens madglade folk. Her udbydes der nemlig en ny spændende fortolkning af tapas som takeaway.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

GIVSKUD: Efter at han i 2024/25 med stor succes havde indført fællesspisning og, som ekstra bonus oveni, også lanceret en særdeles velbesøgt italiensk aften, er kokken hos Jacobs Spisehus i Givskud Zoo, Dannie Rosenkvist Andersen, nu klar med et helt nyt tiltag, der nok skal få mundvandet op i kæbehulerne på folk her på egnen.

Handler om at forny sig – hele tiden

For selv om der er nok at rive med fester i restauranten osv., så er Dannie indstillet på hele tiden at forny sig og dermed være med til at sætte såvel Jacobs Spisehus som Givskud Zoo positivt på landkortet – og menukortet.

- Det nye koncept, som vi kommer med, hedder ’sommertapas’, som er vores egen spændende fornyede fortolkning af det klassiske tapas-koncept. Her handler det ikke om pølse og ost, men derimod om for eksempel varmrøget ørred fra Vejle Ådal, marinerede rejer med tomatskum, rillette af dansk kylling med urtemayo og sprøde rødder, kartoffelsalat med vinaigrette, Skagensskinke med cremede asparges, Jacobs bærtrifli og små ostekager med kiksebund og jordbærgelé – og mange andre lækkerier, fortæller Dannie.

Alle retterne er kolde retter, så man skal ikke hjem og bøvle med at varme noget op, hvilket gør det hele enkelt og ligetil at have med at gøre for de folk, der kaster sig over en gang sommertapas fra Jacobs Spisehus.

- Vil gerne vise hvad vi kan her i køkkenet

Konceptet kører fra den 31. maj og frem til den 10. august, og man bestiller sommertapas via Givskud Zoos hjemmeside under Fest & Arrangement – Sommertapas ( https://www.givskudzoo.dk/da/fest-arrangement/sommertapas/ ).

Man kan vælge mellem en stor og en lille pakke, og vi beder folk om, at de bestiller 7 dage før, de afhenter maden. Man skal bestille minimum 10 kuverter, og maden skal afhentes senest klokken 17.00. Maden kan i den skitserede periode afhentes alle ugens dage.

- Vi glæder os vildt meget til at præsentere folk for vores sommertapas-menu, og til endnu engang at vise, hvad vi kan her i køkkenet, og på den måde også profilere Givskud Zoo på en god måde. Sommertapas kan bruges til hyggelige havefester, studentergilder, havebryllup eller hyggelige sammenkomster i familien samt gadefester. Så vi ser bestemt frem til at præsentere folk for dette nye tapas-koncept, og vi håber, folk tager godt imod det, lyder det med positive forventninger i stemmen fra Dannie.

 Fællesspisningen sad lige i skabet

Han har sammen med sit team for ikke ret lang tid siden leveret maden til den store årlige Kandisfest i Givskudhallen, hvor køkkenet leverede mad til 460 gæster, og i den forløbne weekend har man holdt to konfirmationer og en fødselsdagsfest.

Udover Dannie himself er der ansat en kok, to deltidskokke, køkkenhjælp samt en del sæsonarbejdere – og som Dannie jo siger, så kan de ligeså godt præstere en hel masse, når de nu er her alligevel.

Det var ud fra samme tankegang, at Dannie i 2024 indførte det nye fællesspisningskoncept, hvor der blev serveret god dansk mad, og som i den grad har fået de lokale til at vende snuden mod Givskud Zoo – både fordi maden er rigtig god, og fordi fællesspisning også er, som det jo ligger implicit i ordet, med til at skabe fællesskaber på kryds og tværs af bordene.

Om der er stegt flæsk med persillesovs på menuen? Ja da!

- Vi genindfører fællesspisningerne til efteråret, og det var dejligt, at dette sats lykkedes. Vi har fået rigtig mange gode lokale kunder ind i restauranten. Folk her på egnen har virkelig fået øjnene op for, at vi også her i Givskud har noget lækkert mad på menuen, og vi er også klar med en helt ny speciel eventaften senere på efteråret. Nu gik det jo supergodt med den italienske aften, så vi er i gang med at forberede en ny spændende idé, som vi nok skal præsentere for folket, når det hele er på plads, lyder det med et stort hemmelighedsfuldt smil fra den ambitiøse og dygtige chefkok.

 

Andre læser

Nyt politisk firkløver klar til at være talerør for Vejle Vesteregn

80 år siden Danmark blev frit – og det blev fejret med fællessang på Karlskov Friskole

Efter 7 års ventetid: Så blev der taget første spadestik til Kultur- og Aktivitetshuset i Filskov

Viggo på sin 5. tur til Ukraine – denne gang med 3 biler fra Klimadatastyrelsen til det krigsramte land

Daniel ’Hoffes’ første onemanshow: Givemand springer ud fra standup-scenens 10-metervippe