Perfekt start på forårssæsonen: Give HK lægger ud med vital sejr over GOG

Den 25. november landede Give HKs 2. divisionshold en 33-31 sejr på udebane over fynske GOG, og torsdag den 12. januar trak Erik Flaks tropper igen det længste strå med en sejr på 28-22 over fynboerne efter en ganske hektisk og til tider rodet håndboldkamp. Kampen gav comeback til Simon Madsen og Simon Søgård, der begge pyntede gevaldigt på holdet.

Af Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

HÅNDBOLD: Første etape i den “jernhårde januar” er vel overstået for Give HKs 2. divisionshold efter at holdet torsdag aften i en “vm-ramt” Ikærhal fightede en vital sejr i hus over GOG Håndbold. Normalt er der fuldt hus til de her kampe mod GOG, men DK mod Tjekkiet i Tv holdt nok en del tilskuere hjemme i den varme stue og den bløde lædersofa.

Det var en kamp, hvor Give med en sejr kunne tage et potent skridt væk fra hængedyndet i nedrykningszonen, og hvor man kunne distancere sig med 6 points til GOG, der også er en del af balladen i den nederste del af tabellen.

Comeback til to gange Simon

Cheftræner Erik Flak kunne igen råde over de to vigtige og rutinerede profiler, Simon Madsen og Simon Søgård, der begge er tilbage fra sygdom og skader. Men Erik Flak var alligevel noget spændt på, hvor holdet befandt sig både rent fysisk og i forhold til spillerytme og kampform. Hele efteråret var præget af skader ad libitum, og dermed var det svært at banke en god og fast rytme ind i holdet.

Man var også ganske spændte på i Givelejren, hvilket GOG ville stille med her i landskampspausen, hvor der er mulighed for de sydfynske gæster for at “pynte” på holdet med ligaspillere og stærke U19-folk.

Men GOG’erne stillede op uden “pynt”, det var den rene 2. divisionsvare vi fik her, og da et topmotiveret Givemandskab efter 10 minutter førte 6-1 efter en hæsblæsende start, sad man med en fornemmelse af, at det her godt kunne gå helt galt for det unge GOG-mandskab.

Simon Søgård (øverst) og Simon Madsen var tilbage på Giveholdet efter længere tids fravær grundet skade og sygdom - og de pyntede på holdet. Foto: Jim Hoff

Fra 6-1 til 9-8 på seks minutter

Men dels forfaldt Give så til at lave nogle helt unødvendige tekniske fejl og brænde en række store chancer, og den slags kødlunser smider man altså ikke ustraffet for de unge sultne GOG-løver. Der blev “spist op”, og efter 16 minutter stod der 9-8 på måltavlen. Og så var den kamp ligesom pivåben igen.

Gæsterne praktiserede i en periode i 2. halvleg nærmest fuldbanepres mod Give spillerne, og den nød havde de petroleumsblå svært ved at knække. De fodrappe fynboer stressede Givespillerne til at lave fejl og bevarede på den konto momentum i kampen. Efter 25 minutter førte Give med 12-10, og så var det som om Give fik strammet lidt op. De vandt de sidste 5 minutter 3-1 og kunne dermed gå til pause med en føring på 15-11.

-I pausen fik vi en god snak om, hvordan vi skulle løse det høje GOG-pres, og her kom Simon Madsen til at spille en stor rolle. Hans løbemønstre var med til at skabe plads til Mikkel Molbech og Simon Søgård, og det betød faktisk, at vi havde godt styr på den del af spillet i langt det meste af 2. halvleg, forklarede Erik Flak efter kampen.

Fik styr på GOGS presspil - og så shinede Skov igen

Efter 40 minutter stod der 19.14 i Gives favør, efter 45 minutter hed det 24-18, og dette skyldtes, ud over at man havde bedre styr på GOGs offensive forsvarsspil, kontant og velovervejet opdækning i forsvaret, ikke mindst fabelagtigt målmandsspil af Jakob Skov i Givemålet. Der var for alvor strøm på elektrikeren fra Nørup, der diskede op med den ene feberredning efter den anden og endte med at snuppet 20 ud 42 forsøget. Godkendt, som vi siger her i Jylland.

Det endte med en stensikker sejr på 28-22 til Give, hvor holdet der især i 2. halvleg fandt de gode takter frem.

Det var da også en yderst tilfreds Givetræner, der efter kampen kunne sætte sig med en kold ‘sodavand’ og ræsonnere over kampen.

Fløjen Jonas Bilberg var oppe i fulde omdrejninger og leverede en god kamp med 6 scoringer på 7 forsøg. Foto: Jim Hoff

-Vi ved jo aldrig hvad GOG kommer med!

-Indrømmet, jeg var lidt nervøs for den kamp her. Både fordi jeg ikke rigtig vidste, hvor vi stod fysisk/spillemæssigt, dels fordi vi ikke vidste, hvad GOG kom med – og dels fordi GOG uanset hvad altid kommer med et godt hold, der bare vil ud over stepperne. Så var der jo også selve kampens vigtighed i forhold til at fås hentet nogle points hjem til kontoen. Med udsigt til to meget svære opgør mod Otterup og Fåborg, ville det være rigtig skidt at lægge ud med at tabe den her dyst, så virkelig en kanonvigtig sejr, konstaterede Erik Flak.

Er i kontrol i 2. halvleg

Han så en 1. halvleg, hvor Give lod sig stresse af det meget offensive GOG-forsvarsspil, og hvor det i perioder kom til at lige en gang “indianerhåndbold”.

-Efter en god start ryger vi i problemer, laver en række tekniske fejl og brænder for mange chancer. Men vi kommer meget bedre efter det i 2. halvleg, hvor vi også oplever, akkurat som i det første opgør mod GOG, at de leverer en masse chancebetonede afslutninger i det sidste kvarter – og her var Skov bare en mur i målet. Også dejligt at se, hvordan Jonas Bilberg fortsætter sin fine udvikling, Han scorer 6 mål på 7 forsøg.

-Opsigtsvækkende var det da også, at Mads Overgaard pludselig mente, at han skulle sprinte med frem et par gange i nogle kontraer, selv om det er aftalt, at han skal holde igen for at undgå at få en dum fiber. Men der blev Mads lige meget ung et par gange, lyder det fra Flak med et stort smil.

En lettelse igen at have 4 bagspillere til rådighed

På et tidspunkt spillede han med alle fire bagspillere på banen for rent taktisk at give GOG noget nyt at tænke på og for at pille brodden af deres intense presspil. Og det fungerede.

- Dejligt at have fire spillere til rådighed til bagkæden igen. Simon og Simon går ind og tager ansvar akkurat som Magnus Taulbjerg og Mikkel Molbech, og i det hele taget stor ros til spillerne generelt for at tage ansvar og løfte deres opgaver rigtig fint. Nu er vi godt i gang med en sejr, og den slags er også vigtigt rent mentalt for et hold, der lige skal ind og finde sammen igen, og hvor vi lige skal have alle mand gjort klar rent fysisk, pointerer Erik Flak.

Næste kamp er torsdag den 18. januar på hjemmebane mod rækkens nr. 2 fra Otterup. Bemærk at kampen spilles klokken 18.55.

Mål for Give: Jonas Bilberg 6, Adam Hansen 6, Simon Søgård 4, Mikkel Molbech 4, Magnus Taulbjerg 4, Casper Møller 2, Tobias Stange-Hansen 1 og Simon Madsen 1.

Redninger: Jakob Skov 20 redninger på 42 forsøg.

Man of The Match: Jakob Skov

Jakob Skov blev Gives Man of the Match med 20 redninger på 42 forsøg. Her er det Lise Andreasen fra bestyrelsen, der overrækker den unge mand blomster. Foto: Jim Hoff