OPDATERET! Revanche til Give HK: Besejrede Fredericia HK efter et brag af en håndboldkamp

Give HK’s 2. divisionsmandskab cementerede 3. pladsen i rækken torsdag aften, da holdet vandt 35-33 over Fredericia HK. Dermed fik Give revanchen for nederlaget i Fredericia i sæsonpremieren og landede sin 4. sejr i træk.

Tekst og foto: Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

Give HK 2. division Fredericia HK 35-33 (23-17)

Mål for Give: Adam Hansen 9, Simon Søgård 8, Bastian Stræde 6, Magnus Taulbjerg 5, Jonas Bilbjerg 3, Mikkel Molbech og Simon Madsen 1.

Redninger: Jakob Skov: 6/31 og Frederik Lindeman 7/15.

HÅNDBOLD: 125 til spisning i erhvervsklubben, præsentation af ny stærk stregspiller – og en flot 35-33 sejr over Fredericia HK. Det var hovedingredienserne i den menu, som Give HK serverede torsdag aften for det håndboldsultne folk – og der blev spist op.

Fantastisk at man kan fylde Ikærhallen en torsdag aften til en kamp, der ret beset kun har kosmetisk betydning, i hvert fald for hjemmeholdet, der var i sikker havn i forhold til nedrykningsbølgerne i puljen.

Forstærkede kamptropper fra Fredericia

Det var Fredericia dog ikke, så de havde taget både en del tilskuere samt forstærkninger fra Ligaholdet med til Give i håb om at hente points til den lidt slunkne pointkonto, hvor de røde fra fæstningsbyen ligger med 16 points for 19 kampe og dermed i praksis kan komme i problemer, hvis holdene under dem, som kun har spillet 17 og 18 kampe, begynder at røre på sig.

Give stillede med hele A-kæden og var klar til at give tilskuerne fuld valuta for indgangsbilletten. Det handlede ud over de to points også om den stærke præstation, om at slutte sæsonen godt af efter de mange udfordringer hen over sæsonen med skader og en smal trup.

2 vidt forskellige halvlege

Flot 1. halvleg af Give, der gik til pause med en 6-målsføring, 23-17. Den ellers ret komfortable føring indhentede gæsterne dog 10 minutter før tid, da de udlignede til 28-28, og så var der på ny dømt gys i Ikærhulen. Og det elsker vi jo!

Men hjemmeholdet fightede den hjem og landede en “stensikker” 35-33 sejr efter to målscoringsmæssige vidt forskellige halvlege. De petroleumsblå bankede hele 23 mål i kassen i 1. halvleg, for så at geare ned til kun 12 mål i de sidste 30 minutter - altså tæt på en halvering.

Med sejren er Give matematisk sikker i forhold til at undgå nedrykningsudfordringer af den ene eller anden art - så nu handler det om at slutte sæsonen af med sejr over SUS Nyborg og Kolding IF 2 henholdsvis den 22. marts (hjemme) og den 5. april (ude).

Flak: 1. halvleg kulminationen på flere års arbejde

Givetræner Erik Flak var utroligt glad efter sejren over et hold, man normalt bøvler en hel del med at besejre. Og ikke kun pga. de 2 points.

-Vi spiller en forrygende 1. halvleg, det var reelt kulminationen på de ting, vi har arbejdet med de sidste år. Alt lykkedes, alt gik op i en højere enhed. Spillerne følte sig trygge og spillede med en dejlig frihed – og det mod et stærkt mandskab, der nok kan sætte tempo under kedlerne. Vi brugte ikke så meget tid på det taktiske op til denne kamp her. Det handlede om at have fokus på os selv og at spille kampen ud fra vores præmisser.

-Den kamp her handlede i høj grad om at sende et signal til erhvervsklubben, om at vi ved, at de kæmper hårdt for at stille en attraktiv trup til rådighed – og derfor skulle vi også ud levere varen en aften med masser af folk til spisning og en fuld hal.

Scorer kun 3 mål på 16 minutter

Erik Flak og hans tropper løber så ud til en noget anderledes 2. halvleg, rent præstationsmæssigt.

- De første 16 minutter scorer vi kun 3 mål. Og der er ingen undskyldninger for det kollaps – vi gjorde simpelthen ikke det vi skulle. Men vi kommer med til sidst igen, selvom Fredericia kommer helt op på siden af os. Vores to højrehænder får sat spillet op mere mede tålmodighed, og stille og roligt får vi øget afstanden igen til Fredericia.

- Og så kommer Frederik Lidman ind i målet med 10 minutter, og bliver godt assisteret af godt forsvarsspil simpelthen kampafgørende. Vi formår også at modstå det offensive pres Fredericia kommer med til sidst, så alt i alt bliver det en fortjent sejr til os i en dyst, hvor vi også får sendt et stærkt signal til tilskuere.

The power is back

I en alt i alt flot håndboldkamp stak Adam Hansen og Simon Søgård, (Man of The Match) ud med deres henholdsvis 9 og 8 mål. Chefkriger Søgård ramte virkelig dagen og var sit gamle gode selv igen efter en hård periode med en drilsk og langvarig knæskade.

- Spillerne var glade og afslappede efter kampen. Det var os, der vandt kampen med egne midler, og godt at se, at vi igen har den power, der skal til at afgøre kampene til vores fordel – nu skal vi fastholde vores 3. plads og slutte rigtig godt af, lyder det kampberedt fra Givecoachen.