Stolt landsby fik ny købmand: Solen skinnede allerede første dag på det nye købmandspar i Gadbjerg

Efter tæt på halvandet års ihærdig indsats både arbejdsmæssigt og økonomisk tilsat flot klassisk Gadbjergkampgejst kunne borgerne i Gadbjerg torsdag formiddag den 8. juni indvi deres nye flotte købmandsbutik, der har det lokale par Tanja Drachmann og Jens Quist Olesen i spidsen.

Tekst og foto Jim Hoff – jimhoff@voreslokalavis.dk

GADBJERG: - Vi har stort set ikke sovet i 14 dage. Vi har spist aftensmad, natmad eller var det morgenmad klokken 03.00 om natten. I dag er vi megaspændte, megaglade – og også ret trætte, men nu er vi i gang med første dag af resten af vores nye arbejdsliv.

Citat Jens Quist Olsen cirka 20 minutter før den store åbningsreception torsdag formiddag, hvor Borgerforeningen og Gadbjerg Købmandshus, der står bag den nye købmandsbutik i Gadbjerg, havde inviteret til indvielse og åbning af butikken.

Du kan læse et portræt af Tanja og Jens HER

Der var linet op med udendørs rundstykker og kaffe, hvor de mange fremmødte lokale borgere kunne hygge sig i formiddagssolen.

Ole Lange, formand for Borgerforeningen, åbnede talerækken med at udtrykke stor stolthed over den nye købmandsbutik

Båret frem af lokal entusiasme

Første mand i talerækken var Borgerforeningens formand Ole Lange, der redegjorde for historikken i det unikke købmandseventyr i Gadbjerg.

- Den 22. februar 2022 fik vi at vide af Aksel og Elsebeth, at de ville gå på pension den 28. februar her i 2023. Og at de derfor ville butikken denne dato. Vi nedsatte en arbejdsgruppe og gik i dialog med Hans Meldgaard fra Dagrofa og efter et borgermøde, hvor der blev orienteret om tingenes tilstand og hvor vi løftede sløret for vores plan, gik det slag i slag. Borgerne i byen samlede 1,6 millioner kroner ind, og efterfølgende fik vi også ansat et nyt købmandspar. Der var faktisk 4 ansøgere, og valget fadt på Tanja og Jens, som jo er her fra lokalområdet.

- Jeg er virkelig stolt over det flotte stykke arbejde initiativgruppen/arbejdsgruppen og Jens og Tanja har leveret, Det har været en stor og hård tur, men i dag står vi med en rigtig flot ny butik, som hele byen kan være stolte af. Tusind tak for den flotte opbakning til arbejdsgruppen – fremragende arbejde, lød det anerkendende fra formanden for den lokale borgerforening.

Salgsleder Brian fra Dagrofa roste det nye projekt for den enorme lokale entusiasme, der ligger bag den nye købmandsbutik.

- I står i dag med en flot og knivskarp butik takket være det fantastiske gåpåmod I har udvist som samfund. Fantastisk arbejde – og nu melder hverdagen sig, hvor det gælder om at bakke flot op og om at fylde varekurven, hver gang I handler i butikken. Det er nu slaget skal slås.

Det tidligere købmandspar Aksel og Elsebeth Holst var også på plads til åbningsreceptionen.Foto:Jim Hoff

Resultatet er fantastisk

Dernæst var det Sven Eric Hestbek Sørensen, direktør i Gadbjerg Butikshus ApS, der fik ordet.

- Nu er vi nået så langt her via rigtig flot arbejde fra arbejdsgruppen. Nu er det så os her i Gadbjerg Butikshus, der skal til at tage mere over, og vi ser frem til at løfte opgaven. Kæmpertos til arbejds/initiativgruppen, som har løftet projektet hidtil.

- Og en stor tak til alle de gode kræfter der står bag den nye købmandsbutik. Der ligger virkelig mange arbejdstimer bag, og resultatet er intet mindre end fantastisk. Vi vil ikke tage del i driften af butikken, det klarer Tanja og Jens, men vi skal nok sørge for, at de ydre rammer er i orden. Vi står til rådighed for både Tanja og Jens samt borgerne. Vi modtager gerne ideer, ris og ros, så vi kan få den bedste butik som muligt.

Sven Eric Hestbek Sørensen, direktør i Gadbjerg Butikshus. Foto: Jim Hoff

Træt, stolt og rørt

Jens Quist Olesen fik også taletid, og han kunne konstatere, at det her var en kæmpestor dag for ham og Tanja.

- Det her er noget, vi i den grad har set frem til. I dagstarter vi på den første dag af resten af vores arbejdsliv, og vi er dybt taknemmelige for, at man her i byen har peget på os som det nye købmandspar. Vi er meget taknemmelige for den store støtte, vi har fået, og nu skal vi simpelthen bare i gang. Jeg er både rørt og træt, og min udgangsbøn til alle skal være, at I lægger jeres handel her i butikken, så vi kan bevare det brede sortiment, vi har her fra dag ét. Vi er åbne for forslag både mht. produkter og aktiviteter i butikken, så sig endelig til, lød det afslutningsvist fra Jens Quist Olsen.

Derefter stod dem på officiel åbning, hvor Tanja og Jens klippede den røde snor til stor begejstring for de mange fremmødte gadbjergborgere, der klappede det nye købmandspar flot i gang i den smukke sommersol.

Herefter væltede det ind med kunder, der skulle se den nye butik an – og begejstringen var stor og mærkbar.

Og hvilken start på en ny karriere – man kan da roligt sige, at solen skinnede på det nye købmandspar allerede fra første dag – både faktuelt og billedligt talt.  

Godt gået, Gadbjerg!

Du kan se en masse fotos fra åbninger HER