
Finalister til Produktprisen og Irmaprisen 2025 er fundet – og Fary Lochan er med
Foto: Fary Lochans Sweet Sloe Gin er finalist til Produktprisen 2025 ved Sol over Gudhjem-konkurrencen. Foto: Fary Lochan
Fary Lochans Sweet Sloe Gin er finalist til Produktprisen 2025 ved Sol over Gudhjem-konkurrencen. Oprindeligt var 70 spændende lokale produkter fra hele landet nomineret, og det tal er nu reduceret til 12, som nu skal dyste om Produktprisen 2025 i kategorierne Mad, Konfekture, Drikke og Innovation.
Af redaktionen
FARRE: I samarbejde med Danmarks største madfestival og tilhørende kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem, afholder Coop for 12. år i træk Produktprisen. Samtidig lancerer Coop, som noget helt nyt, Irmaprisen, hvor den endelige vinder får muligheden for, at få sit produkt optaget i Irma-vareserien og dermed sælges og markedsføres, under Irma-brandet, i udvalgte Coop-butikker.
Og det er her, Fary Lochan er med i konkurrencen med deres Sweet Sloe Gin.
- Det er en lettere sødlig, men stadig frisk og mild gin. Tørrede slåenbær trækker farve og smag ud i vores Classic Gin. Det giver ginnen sin smukke rødlige farve samt sine delikate smagsnoter. Smagen er afrundet med en anelse sukker, der gør den meget let-drikkelig, fortæller Tine Toft-Laursen, der repræsenterer Fary Lochan.
Prominent dommerpanel
Dommerpanelet, der består af nogle af landets dygtigste fagfolk, har nu fundet de endelige finalister, i de to konkurrencer, blandt passionerede, danske producenter, der sætter fokus på smag, kvalitet, innovation og lokale råvarer.
Dommerpanelet tæller i år kok og produktudvikler Magnus Laier Sonne, General Manager på Alchemist Lykke Metzger, gastrofysiker i Kost Studio Louise Beck Brønnum, kategorichef i Coop Katrine Dahl Pind og senior marketingchef i Coop Heidi Kessler.
Hylder det særlige ved danske fødevarer
Vinderne af Produktprisen kan blandt andet se frem til muligheden for at præsentere vinderproduktet for Coops indkøbere med henblik på, om produktet kan sælges i en eller flere af Coops kæder, samt muligheden for markedsføring via Coop og Sol over Gudhjems kanaler. Om de to priser siger, chef for egne varemærker i Coop, Elias Billum Have:
- Med Irmaprisen og Produktprisen hylder vi det særlige ved danske fødevarer – den gode smag, det stolte håndværk og de innovative idéer, som udspringer af dansk jord og bliver til virkelighed gennem produktion i Danmark. Med priserne ønsker vi at sætte fokus på lokale produkter, der både har rod i Danmark og potentialet til at nå ud til endnu flere forbrugere gennem Coops butikker.
Svært at finde vej til de rigtige hylder
Direktør og stifter af Sol over Gudhjem, Mikkel Marschall, siger:
- Der findes et væld af fantastiske produkter i Danmark, men for mindre producenter kan det være en udfordring at finde den rette vej til de mange hylder og kunder i hele landet. Derfor er vi stolte over, i samarbejde med Coop, at kunne facilitere netop den mulighed og dermed være med til at løfte gode, danske og lokale fødevarer gennem både Produktprisen og nu også Irmaprisen.
Finalen i Produktprisen afholdes i København til september, hvor også vinderen af Irmaprisen offentliggøres. Inden da kan alle finalisterne se frem til at være en del af madfestivalen ved kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem den 20.-21. juni 2025, hvor de uddeler smagsprøver, og sælger deres produkter, i produktpristeltet, til tusindvis af madglade danskere på havnen i Gudhjem 15. maj 2025
Finalister til Produktprisen 2025 i kategorien drikke:
Økologisk Hindbær Soda fra Bornholms Mosteri - Vild Brus - Rabarber Streisand fra Vild Is ApS - Sweet Sloe Gin fra Fary Lochan Destilleri A/S